avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Revenire la numele anterior inainte de recasatorie?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Revenire la numele anterior inainte de recasatorie?

Buna ziua,

Datele problemei sunt urmatoarele: am depus cererea de divort in noiembrie 2010, decizia definitiva am primit-o in ianuarie 2012, urmeaza sa o legalizez si sa declar incetarea casatoriei la starea civila.

Intentionez sa ma recasatoresc si as dori sa stiu daca exista vreo posibilitate de a nu mai reveni la numele de fata (o alta carte de identitate) inainte de a doua casatorie, doar in baza deciziei definitive.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: slaura , utilizator 10:08, 29 Februarie 2012
Nu exista nicio posibilitate, nu va jucati cu hotararile judecatoresti :)
Plus ca in momentul in care veti depune actele pentru a doua casatorie, cei de la starea civila vor observa imediat si toate calculele (ma refer la cele10 zile de asteptare etc.) vor fi date peste cap.
Nu intentionez nici sa ma joc cu hotararile judecatoresti, nici sa dau peste cap cele 10 zile de asteptare. Ideea era sa nu imi mai schimb buletinul de 2 ori: o data pentru a reveni la numele anterior primei casatorii, si o data pentru a-l schimba si pe acesta cu noul nume.

Ma gandeam doar ca ar fi posibil ca la starea civila sa fie luata in considerare hotararea de divort fara a-mi schimba buletinul...sper ca am fost coerenta :)


Ati fost foarte coerenta in exprimare, insa nu prea realizati importanta unei hotarari judecatoresti.

Dupa ce hotatarea ramane definitiva si irevocabila, sunteti obligata sa va schimbati numele in 15 zile.
Nu mai aveti dreptul de a purta acel nume, nu va mai numiti ca in timpul casatoriei.

La Starea Civila trebuie sa prezentati cartea de identitate cu numele care scrie in sentinta de divort ca il veti purta dupa desfacerea casatoriei - in niciun caz cel al fostului sot.

:offtopic:
Aveti grija de acea sentinta, daca va recasatoriti nu inseamna ca nu veti mai avea nevoie de ea.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
Ares-3, moderator
Ok, nu stiam ca sunt obligata in 15 zile sa imi schimb numele.
Multumesc pentru clarificare.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
slaura, utilizator

Casa de piatra si de data asta sa fie cu noroc :luck:

Alte discuții în legătură

Stare civila [casatorie] Mari44 Mari44 am divortat pe data de 20,02,2015 hotararea judecatoreasca mi-a venit pe 19,03,2015 traiesc in concubinaj cu cineva. intrbarea mea pt d-voastra este;acum ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele anterior conform hotaririi de divort marianna9 marianna9 Fostul sot a introdus divort, cerind ca eu sa revin la numele avut inaintea casatoriei. Hotarirea a ramas definitiva si irevocabila, numai ca, in timpul ... (vezi toată discuția)
Nerespectare sentinta de divort mariadinu mariadinu Buna ziua, doresc sa stiu care sunt consecintele nerespectarii sentintei judecatoresti de a reveni la numele purtat inaintea casatorie in urma divortului. (vezi toată discuția)