avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nerespectare sentinta de divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nerespectare sentinta de divort

Buna ziua,
doresc sa stiu care sunt consecintele nerespectarii sentintei judecatoresti de a reveni la numele purtat inaintea casatorie in urma divortului.
Cel mai recent răspuns: mariadinu , utilizator 04:58, 9 Februarie 2012
pai ar cam fi deoarece e posibil msa intocmiti acte cu alt nume de exemplu.
din momentul in care sentinta a ramas definitiva dvs nu mai aveti drept la acel nume.
In termen de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei erati obligata sa va schimbati cartea de identitate. Sunteti pasibila de amenda conf. art.43 din OG 97/2005 republicata, de la 40-80 lei. Iar daca ati incheiat acte in acest timp sunteti pasibila de o alta amenda pe considerentul de fals si uz de fals. Nu inteleg doamnele care divorteaza pentru ce isi mai doresc cu ardoare numele exsotilor? In loc sa se grabeasca la schimbarea actelor ca vorba aceea au scapat in sfarsit de soti si sunt libere, ele raman ancorate in ceva ce nu mai exista.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
Ares-3, moderator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarziere schimbare nume dupa divort genoveva70 genoveva70 Buna ziua.......locuiesc si muncesc in Anglia de multa vreme si am divortat din februarie 2011;procesul de divort a avut loc in Romania ,Iasi;problema e ca nu ... (vezi toată discuția)
Folosirea numelui dupa pronuntarea divortului adqika adqika Buna ziua, S-a pronuntat divortul in urma cu mai mult de 30 de zile. Prin hotararea de divort, sotii au convenit ca fosta sotie sa revina la numele avut ... (vezi toată discuția)
Costul divortului claudeea123 claudeea123 De curand am avut ultima infatisare unde s-a pronuntat divortul,am cerut instantei sa revin la numele de fata si divortul,judecatorul a spus ca sa astept acasa ... (vezi toată discuția)