avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Intarziere schimbare nume dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Intarziere schimbare nume dupa divort

Buna ziua.......locuiesc si muncesc in Anglia de multa vreme si am divortat din februarie 2011;procesul de divort a avut loc in Romania ,Iasi;problema e ca nu am reusit sa imi schimb actele in tot acest timp(pasaportul si restul ).Este un timp de valabilitate?adica ai un termen de un an ,6 luni etc.sa iti schimbi toate actele ?sunt pasibila de vreo amenda?Va multumesc
Hotararea de divort trebuie legalizata la instanta cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila ? daca nu ati facut-o deja.
Abia apoi puteti merge sa depuneti actele pentru cartea de identitate iar dupa ce o veti obtine, pentru pasaport.


Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
Termenul era de 15 zile de la data la care sentinta a ramas definitiva si irevocabila. Puteti depune actele in vederea schimbarii actului de identitate la ambasada sau consulatul Romaniei din Anglia unde imputerniciti o persoana din tara care sa va depuna actele la evidenta persoanelor. Amenda este intre 40 si 80 lei conf art 19 alin 2, coroborat cu art.43 lit b din OG 97/2005 republicata.

Am uitat sa va intreb daca v-ati schimbat numele in urma divortului sau ati ramas pe numele din casatorie caz in care NU este necesar sa va schimbati buletinul.:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator

Va multumesc pt raspunsuri ; as vrea sa mai adaug faptul ca doar in vizita as vrea sa vin in Romania,anul viitor;am hotararea definitiva si irevocabila si numele l-am schimbat.E tarziu
sa il schimb anul viitor in ianuarie?Credeti ca o sa primesc amenda cand voi merge la consulat sa schimb pasaportul?Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Depinde de functionarul de la ghiseu. Interesul nostru este sa intrati in legalitate, de restul nu va putem garanta.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea documentelor dupa divort ionelabadea ionelabadea Acum trei ani m-am divortat de fostul sot, datorita locului de munca nu am putut sa merg in tara sa-mi schimb actele (numele), acum am pierdut buletinul, si ... (vezi toată discuția)
Schimbare acte dupa divort simona240311 simona240311 Buna, am divortat si trebuie sa imi schimb actele, la numele purtat inaintea casatoriei in 30 de zile de la hotararea definita, mentionez ca nu locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Casatorita si divortata in italia. ce acte se transcriu si unde? whynotsteff whynotsteff Buna ziua, M-am căsătorit în Italia în anul 2001 cu un italian și nu mi-am schimbat numele de fată. Nu am transcris actul de căsătorie în ... (vezi toată discuția)