avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea documentelor dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea documentelor dupa divort

Acum trei ani m-am divortat de fostul sot, datorita locului de munca nu am putut sa merg in tara sa-mi schimb actele (numele), acum am pierdut buletinul, si pasaportul il am expirat. Cum pot schimba numele fara sa fie nevoie sa merg in Romania?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 14:58, 26 Februarie 2012
Mergeti la Consulatul Romaniei unde veti primi noile documente cu numele de dinaintea casatoriei.
E cam complicata situatia dvs., sunati la consulat si intrebati daca in aceasta situatie - pierdere + schimbare de nume care trebuia facuta acum 3 ani, ei va primesc actele pentru o noua carte de identitate.

Daca nu vi le primesc, puteti face o procura speciala la consulat / ambasada unei persoane de incredere din tara pentru a depune si ridica CI de la ghiseu.
Sentinta de divort trebuie sa fie legalizata si poarte mentiunea definitiva si irevocabila (in caz ca nu ati facut acest lucru).

Sper sa va ia in considerare ca act de identitate pasaportul expirat - daca nu, cred ca va trebui sa va intoarceti in tara (cu titlu de calatorie), nu aveti incotro.

Daca mai aveti intrebari referitoare la actele necesare, reveniti.
Insa inainte de a scrie pe forum, sunati la consulat si explicati situatia - altfel facem teorie fara niciun folos.
:luck:
De cele mai multe ori, in acest caz, cei de la Ambasada le fac oamenilor un titlu de calatorie si in acest fel se considera ca s-a fact identificarea persoanei. Simultan se intocmeste si procura speciala pentru carte de identitate. Cu procura si celelalte documente se poate intocmi cartea de identitate in tara. Daca mai e nevoie, ulterior obtinerii actului de identitate, se poate solicita personal si pasaportul la Ambasada/Consulat sau direct in tara.
Sau, daca tot vi se elibereaza titlul de calatorie, veniti cu el in tara si va faceti cartea de identitate de unul singur.
Daca aveti nelamuri cu privire la actele necesare sa reveniti cu intrebari.
Dosarul pentru eliberarea cartii de identitate nu se poate depune in acest caz la Ambasada/Consulat.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
bep, utilizator
Sentinta de divort definitiva si irevocabila o mai aveti? Dar certificatul de nastere? Nu puteti imputernicii pe cineva atata timp cat nu aveti si actele necesare pe care sa le trimiteti acasa. De aceea cred ca este mult mai bine sa mergeti la ambasada sau consulat pentru eliberarea unui permis de calatorie si sa veniti in tara pe baza titlului de calatorie. Odata ajunsa aici veti descurca toate itele si va veti face CI si pasaportul pentru a va putea reintoarce in cel mai scurt timp in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgență Iulia Ava Iulia Ava Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate irimescuadrian irimescuadrian buna,o rugaminte cum trebuie sa procedez :am cartea de identita expirata de 2 ani si sunt inca in strainatate!cum trebuie sa procedez,platesc amenda? [quot] (vezi toată discuția)
Acte identitate Adrian37 Adrian37 Buna ziua. Intampin urmatoarea problema. locuiesc in Anglia si mi-au expirat actele. Serviciul nu imi permite sa vin in tara sa imi reinnoiesc buletinul pentru ... (vezi toată discuția)