avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte identitate

Buna ziua. Intampin urmatoarea problema. locuiesc in Anglia si mi-au expirat actele. Serviciul nu imi permite sa vin in tara sa imi reinnoiesc buletinul pentru ca nu am hotararea de divort in original. Am inteles ca pasii sunt asa : merg la consulat imi fac titlu de calatorie vin in tara imi fc o carte provizorie, cu acea carte scot hotararea de divort si pe urma buletinul. Intrebarea mea este simpla. Exista cineva care in baza unei procuri consulare sa imi scoata hotararea de divort si pe urma buletinul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:53, 20 August 2017
Pentru autentificarea unei procuri sau a unei declaraţii trebuie să vă prezentaţi personal la sediul Secţiei Consulare cu un act de identitate valabil (carte de identitate românească, buletin de identitate românesc, paşaport). Nu sunt considerate acte de identitate permisul de conducere sau certificatul de naştere. Cetăţenii străini pot solicita autentificarea unor procuri sau declaraţii doar dacă acestea produc efecte pe teritoriul României; cetăţenii străini se pot identifica doar cu paşaport valabil sau, doar dacă sunt cetăţeni ai unui stat membru al Uniunii Europene, cu carte de identitate naţională valabilă emisă de un stat membru UE.
Solicitantul trebuie să cunoască datele de identificare ale persoanei care urmează să fie împuternicită: nume, prenume, data naşterii, locul naşterii, domiciliul, buletin sau carte de identitate - serie, număr, data eliberării, emitentul - şi codul numeric personal (CNP). De asemenea trebuie să cunoașteți suficiente informații privind obiectul procurii (ex. datele de identificare ale imobilului, persoanei decedate, contului bancar etc).
Incercati pe baza titlului de calatorie sa imputerniciti o persoana care sa va scoata sentinta de divort. Dupa ce o aveti imputerniciti pe baza aceluiasi titlu de calatorie, la ambasada/consulat, aceeasi sau o alta persoana care sa va bage actele pentru buletin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
S.o.s iazbuka iazbuka Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)
Imputernicire in spania pentru a scoate bani in romania raptile raptile Buna seara. Se poate face imputernicire din partea lui maicamea ptr mine ( 25 de ani) pentru a scoate bani dintr-un cont la BRD? sau sa se lichideze ... (vezi toată discuția)