avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Imputernicire in Spania pentru a scoate bani in Romania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Imputernicire in Spania pentru a scoate bani in Romania

Buna seara. Se poate face imputernicire din partea lui maicamea ptr mine ( 25 de ani) pentru a scoate bani dintr-un cont la BRD? sau sa se lichideze contul..din cate am inteles se poate face la un notar aici in spania sau la consulatul roman dar nu stiu exact..as dori si eu niste raspunsuri sau un formular cum ar trebui sa arate. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:09, 18 Iunie 2014
Da, sigur, mama poate sa mearga la Consulat si sa solicite o procura pe numele dvs.

AUTENTIFICAREA DE PROCURI SI DECLARATII
Procurile generale, speciale, judiciare, de administrare precum și declarațiile pe proprie răspundere, de luare in spatiu, de acceptare/renunțare la succesiune, de călătorie, etc. se tehnoredactează la sediul oficiului consular.
Pentru a întocmi o procură este necesar ca solicitantul să cunoască datele de identificare ale persoanei ce urmează a fi imputernicită (numele, prenumele, data şi locul naşterii, domiciliul, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate).
Pentru autentificarea procurilor şi a declaraţiilor (atunci când este prevăzută forma autentică pentru declarații) și pentru legalizarea semnăturilor, persoanele interesate trebuie să se prezinte personal la sediul Consulatului şi să probeze identitatea cu un act de identitate valabil. Actele care conţin precizări neconforme cu legislaţia română, ordinea de drept sau siguranţa naţională nu pot fi autentifícate / legalizate.
Astfel, procurile şi declaraţiile se semnează în faţa consulului, identificarea făcându-se cu un act romanesc valabil: paşaport, buletin, carte de identitate; în cazul procurilor pentru obţinerea cărţii de identitate, solicitantul se poate identifica şi cu titlu de călătorie.
Oficiile consulare ale României nu pot efectua operaţiuni notariale în ceea ce priveşte încheierea unor contracte, înţelegeri, donaţii sau alte acte de dispoziţie, tranzacţii judiciare, confirmări de hotărâri judecătoreşti, de documente de studii, documente de vechime în muncă, documente privind stagiul militar, testamente, legate sau acţiuni în justiţie.
Autentificarea procurilor şi declaraţiilor (atunci când legea prevede forma autentică pentru declarații) și legalizarea declarațiilor, precum şi supralegalizarea acestora de către ambasadele şi consulatele României sunt supuse taxelor consulare, care se plătesc de solicitanţi la ambasada sau consulatul competent.
Procurile pentru pensie sunt scutite de taxe consulare şi sunt valabile 18 luni de la data autentificării.
Procurile şi declaraţiile necesare în cadrul procedurilor consulare de obţinere a paşapoartelor româneşti sau a certificatelor de stare civilă nu pot fi autentificate decât de oficiile consulare ale României

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.o.s iazbuka iazbuka Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)
Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)