avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenirea la numele anterior conform hotaririi de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenirea la numele anterior conform hotaririi de divort

Fostul sot a introdus divort, cerind ca eu sa revin la numele avut inaintea casatoriei. Hotarirea a ramas definitiva si irevocabila, numai ca, in timpul procesului de partaj, fostul sot a decedat.

Mai pot fi obligata sa-mi schimb numele( imi expira CI).? Si daca da, care este procedura.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: marianna9 , utilizator 06:10, 19 Septembrie 2018
Buna seara,
Daca sentinta este definitiva DA!
Daca se poate ataca cu o cale de atac atunci veti face ce va stabili sentinta definitiva
Nu se mai poate ataca. Deci, dupa ce legalizez hotarirea cu mentiunea definitiva si irevocabila, trebuie sa merg si la starea civila de sector unde a avut loc casatoria? De ce?

Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
marianna9, utilizator
Sentinta fiind definitiva va trebui sa schimbati cartea de identitate conform hotararii.
Asta am inteles, multumesc, dar de ce trebuie sa mai merg la starea civila unde a avut loc casatoria? Ce sa cer, acolo?
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
marianna9, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti hotararea legalizata mergeti cu ea sa va faceti carte de identitate, nu aveti ce cauta la starea civila unde s-a incheiat casatoria (decat in ipoteza in care nu aveti hotararea).

Alte discuții în legătură

Schimbare nume Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, sora mea a divortat in urma cu 10 ani si a pastrat numele de familie al sotului, prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila. Acum ... (vezi toată discuția)
Definitiv =irevocabil sweet sweet Va rog frumos sa imi spuneti definitiv inseamna si irevocabil?Am o sentinta de divort cu incredintarea spre crestere a fiicei mele .la finalul sentintei scrie ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei dupa divort in spania eagle_free eagle_free Buna ziua Un cuplu de cetateni romani au divortat in spania unde s-a pronuntat si sentinta de divort, insa prin sentinta nu s-a dispus si revenirea fostei ... (vezi toată discuția)