avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Stare civila [casatorie]
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Stare civila [casatorie]

am divortat pe data de 20,02,2015 hotararea judecatoreasca mi-a venit pe 19,03,2015 traiesc in concubinaj cu cineva. intrbarea mea pt d-voastra este;acum trebuie sa revin la numele purtat inainte de casatorie ,eu as dori sa stiu daca pot sa-mi fac starea civila fara a mai face buletinul pe numele anterior purtat de fata .daca da in cat timp de la venirea hotararei judecatoresti pot inainta actele de stare civila? Va multumesc anticipat! o zii buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: Mari44 , utilizator 14:01, 20 Martie 2015
in 30 de zile de cand Hotararea este irevocabila. in hot trebuie specificat ca reveniti la numele purtat anterior casatoriei
Nu va puteti casatori iarasi pana nu reveniti la numele de fata.
Doar dupa ce investiti sentinta cu mentiunea ''definitiva'' puteti depune actele pentru noua carte de identitate.
In 20 aprilie mergeti la judecatorie si investiti hotararea cu mentiunea definitiv, dupa care aveti 15 zile la dispozitie pentru a depune actele la serviciul de evidenta persoanelor in vederea obtinerii buletinului pe numele de fata. Dupa obtinerea actului de identitate pe numele de fata puteti inainta actele la starea civila in vederea casatoriei. De aceasta data speram sa fie cu noroc!:vishenka:
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2015
Justitiarul711, utilizator
Sentinta de divort poate fi atacata cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare.
Daca niciuna dintre parti nu formuleaza apel in 30 de zile de la comunicare, dupa expirarea acestuia interval de timp hotararea devine definitiva.
Dupa ramanerea definitiva a hotararii de divort, trebuie sa solicitati instantei legalizarea acesteia.
Pentru legalizare aveti nevoie de :
- cerere adresata presedintelui instantei,
- taxa de timbru de 5 lei,
- sentinta a carei legalizare se solicita.
De asemenea, potrivit art.19 alin 1 lit.b) , respectiv al.2 al aceluiasi articol din Oug. 97/2005, sunteti obligata sa solicitati eliberarea unei noi carti de identitate, in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive a sentintei de divort.
Dupa obtinerea unei noi carti de identitate cu numele purtat anterior casatoriei, puteti depune actele la Serviciul de Stare Civila pentru incheierea unei noi casatorii.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la numele anterior inainte de recasatorie? slaura slaura Buna ziua, Datele problemei sunt urmatoarele: am depus cererea de divort in noiembrie 2010, decizia definitiva am primit-o in ianuarie 2012, urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei dupa divort in spania eagle_free eagle_free Buna ziua Un cuplu de cetateni romani au divortat in spania unde s-a pronuntat si sentinta de divort, insa prin sentinta nu s-a dispus si revenirea fostei ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort mihaelach mihaelach Pot sa-mi schimb cartea de identitate daca hotararea de divort nu este stampilata cu mentiunea definitiva si irevocabila daca in aceea hotarare se specifica ca ... (vezi toată discuția)