avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instructiuni de lucru
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instructiuni de lucru

De ceva timp am preluat un atelier de strungarie.
Pe strunguri sunt puse la vedere instructiunile vechi cu tot cu NTS, am facut unele noi conform cerintelor instructiuni de lucru si instructiuni de protectia munci.
Intrebarea mea este trebuie expuse pe fiecare masina in parte tinind cont ca sunt cam cinci pagini sau puse intr-un loc unde au acces tot personalul.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:00, 4 Martie 2013
In noua legislatie care transpune legislatia europeanu , nu mai este prevazut ca instructiunile proprii SSM si instructiunile de lucru sa fie afisate la locurile de munca, e suficient ca lucratorii sa aiba acces la ele.
Totusi aveti obligatia ca la fiecare loc de munca sa semnalizati riscurile care nu pot fi evitate sau reduse prin semnalizare de securitate si de sanatate, in conformitate cu prevederile HG 971/2006 privind cerintele minime pentru semnalizarea de securitate si de sanatate la locul de munca
la intrarea in sectie am un panou mare care cuprinde toate semnalizarile de securitate si sanatate, este suficient sau ar trebui pus un panou la fiecare strung cu cerintele HG 971/2006.
Multumesc,
Ala pare sa fie panoul care prezinta modul cum se realizeaza semnalizarea de securitate. In sectie ar tr sa aveti, acolo unde este cazul, strict semnalizarea riscurilor din acel loc de munca
Multumesc de raspuns, am verificat exista semnalizari de risc.
Mai am o intrebare referitoare la instructajul periodic, se face procesul verbal cu subiectele din tematica pe luna in curs SSM si SU. De ce trebuie trecut in fisa SSM si SU a ficarui muncitor tot ce scriem in PV, nu este suficient sa scriem in rubrica din fisa conform proces verbal din data de ......., este o munca titanica luna de luna si daca ai si mult personal.
In procesul verbal scrie prezentii, absensi se vor instrui la data de....
Multumesc de raspunsul promp si la obiect, sunt cam noua in acest domeniu si nu am facut cursuri SSM.
1. Toate procesele verbale de instruire le puneti intr-un dosar special si le pastrati.

2. In fisele de instructaj scrieti ca "s-a prelucrat procesul-verbal nr... din data de... ".

Alte discuții în legătură

Completare fișe ssm, psi legissmsu legissmsu Buna seara, data admiterii la lucru in fisa SSM coincide cu cea din Fisa de PSI sau este ultima data de la ILM -ul din fisa SSM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Ssm pentru pfa zoltan_zoltan zoltan_zoltan Am un PFA fara angajati, adica eu sunt angajatul sa zicem. Am un contract cu o firma pe un santier. Ce document imi este necesar pe linie SSM? Acea fisa SSM ... (vezi toată discuția)
Norme de protectia muncii si psi - instruire angajati angelica36 angelica36 buna ziua. care este documentatia necesara la dosar pentru protectia muncii si psi? sunt intr-un complex comercial deci cum se face in acest caz ... (vezi toată discuția)