avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua!

Imi puteti spune va rog frumos cui sa ma adresez pentru a depune o sesizare in legatura cu munca la negru? Administratorul unui bar are 3 angajati pe care spune el ca ii are "declarati" cu 2 ore pe zi "part time", insa ei lucreaza de dimineata de la ora 09.00 pana la orele 01.00-03.. dimineata. Tot administratorul sustine ca daca va fi sa aibe "musafiri nepoftiti" le spune ca ei sunt platiti pt 2 ore, iar restul orelor le sta el ca administrator. Vreau sa ma asigur, ca, odata ce fac aceasta plangere, organele competente au suficienta rabdare incat sa stea cele "2 ore" (cat au ei stipulat in contract legal) incat sa-i prinda si pe ei ca lucreaza la negru, si sa fie prins si administratorul pt " evaziune fiscala"( pt ca pana la urma este considerata evaziune)?!
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: online_eu , utilizator 10:17, 11 Octombrie 2012
Inspectoratului Teritorial de Munca.
Multumesc frumos! Am omis sa intreb daca pot ramane sub anonimat?
Nu o sa stea niciun inspector 2 ore in control sa pazeasca programul angajatilor, si cu atat mai mult, daca ia declaratii de la respectivii angajati si aceia nu declara ca efectueaza ore suplimentare, nu are ce sa ii faca angajatorului respectiv.
Anonimele se claseaza , potrivit prevederilor OG nr.27/2002 ...
Mda......Pai si atunci nu se numeste ca incurajam munca la negru? Adica eu sesizez organele competete de abaterile unor "mici patroni", si tot eu sunt in dezavantaj? Atunci sfatuiti-ma cum sa fac ca acest administrator sa fie prins cumva.....

Alte discuții în legătură

Lucru fara liber justmusy justmusy Sotia mea lucreaza la un supermarket unde se lucreaza si sambata si duminica cate 8 ore pe zi in 2 schimburi.Are doar 2 libere pe luna.Acum mai noi lucreaza ... (vezi toată discuția)
Munca la negru anonim666 anonim666 Am lucrat la o firma de paza, la negru, si m-au dat afara de curand. Vreau ca firma asta de paza sa primeasca un control dar direct de la ITM Bucuresti pentru ... (vezi toată discuția)
Lucrul la serviciu peste limita impusa de lege? SabynaMihaela SabynaMihaela Buna seara! Este normal ca într-un restaurant angajații să lucreze de vineri dimineata până luni dimineata doar cu o pauza de 1h sâmbătă, respectiv ... (vezi toată discuția)