avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire pentru antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire pentru antecontract

Buna ziua,

Sunt in situatia in care vreau sa inchei un antecontract pentru cumparare imobil de la proprietari care sunt despartiti dintre care unul este in aceeasi localitate unde este imobilul in cauza dar nu locuieste in el si celalalt este in alta localitate.Partajul nu este facut sau cel putin asa sustin..Baiatul lor locuieste in aceeasi localitate cu mama unde este si imobilul...Intrebarea este daca pentru rezolvarea actelor necesare incheierii antecontractului se poate face imputernicire baiatului si cum se procedeaza?...poate fi emisa imputernicirea numai de unul dintre parinti?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: daria63 , utilizator 12:30, 11 Octombrie 2012
Fiecare dintre coproprietari trebuie sa isi dea acordul la incheierea antecontractului, personal, prin semnarea antecontractului sau prin mandatar, care sa prezinte o procura speciala in acest sens. Va recomand sa incheiati la notar antecontractul.
Toti proprietarii trebuie sa isi manifeste acordul la semnarea antecontractului, fie personal fie prin mandatar.
Mandatul trebuie sa fie unul special, expres, cuprinzand toate datele de identificare ale imobilului, pretul vanzarii, act autentic eliberat de un notar public.
Multumesc pentru raspunsuri...categoric ca voi incheia antecontractul la notar..numai ca este mai complicat....sa inteleg ca trebuie imputernicire pentru baiat ca sa poata sa mearga la Primarie pt certificat fiscal,cadastru si alte acte necesare si un mandat special pentru incheierea antecontractului?...cine isi da acordul pentru acest mandat pentru ca asa cum v-am spus proprietarii sunt in localitati diferite
Poate fi in aceeasi procura, dar identificata fiecare operatie in parte. Baiatul va prezenta doua procuri, una de la tata, una de la mama.
Am inteles...Exista alta varianta de a da un avans baiatului pentru rezolvarea actelor adica eliminarea antecontractului?..bineinteles ca prin notar.

Alte discuții în legătură

Procura inputernicere administrare apartament rdinicut rdinicut Daca am o procura de imputernicire cu drepturi depline asupra unui apartament si am la dispozitie si contractul apartamentului in original pot lua pe cineva in ... (vezi toată discuția)
Procura serbandenis51 serbandenis51 buna seara. am absolvit o facultate si doresc sa-mi ridic diploma de la sediul central care se afla in bucuresti. as vrea sa fac o procura unui amic care ... (vezi toată discuția)
Ajutooor !!! dorin2007 dorin2007 pentru vanzarea unui imobil,unul dintre mostenitori a imputernicit alt mostenitor(sora lui) pt a se putea semna vanzarea imobilului in absenta acestuia(pt ca a ... (vezi toată discuția)