avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... filmarea politistului in sectia de politie, legal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

filmarea politistului in sectia de politie, legal?

Fiindca politistul refuza sa-mi accepte plangerea penala, pe motiv ca amenintarea nu e amenintare si altele (fiindca in prealabil vorbise cu paratul, asa cum s-au dat de gol, si ma tracasau ca sa nu depun inca o plangere penala impotriva paratului), l-am invitat sa ma refuze in timp ce l-am filmat cu telefonul. Acestuia i-a trecut cheful sa ma refuze, insa a continuat cu protestele ca l-am filmat, si ca daca fac publica filmarea isi va folosi drepturile.

Eu nu am la cunostinta de nici un drept al functionarului public sa nu fie filmat in timpul executarii sarcinilor de serviciu. Mai mult, aceasta filmare demonstreaza reaua vointa a politistului (chiar daca in realitate am dovezi mult mai puternice), deci nu poate fi privita ca o afectare a reputatiei cu rea-credinta fiindca indreapta o infractiune, deci e de buna credinta.

Dvs stiti de vreun drept al dlui politist care zicea ca-l are dar nu stia care e?
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 10:15, 19 Octombrie 2012
Stimate domn,

Nu aveti dreptul de a filma in sectia de politie.
Aveti dreptul de a trimite prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire plangerea penala si nu vor putea sa nu o primeasca in cadrul sectiei respective.
Incercati sa rezolvati problema in acest mod amiabil.
avocat_penalist a scris:

Stimate domn,

Nu aveti dreptul de a filma in sectia de politie.
Aveti dreptul de a trimite prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire plangerea penala si nu vor putea sa nu o primeasca in cadrul sectiei respective.
Incercati sa rezolvati problema in acest mod amiabil.

Pe ce va bazati cand spuneti ca nu am dreptul sa filmez intr-o sectie de politie?

Deasemenea sunteti sigur(a) ca nu pot depune plangerea penala in persoana, la sectia de politie cu foita si pixul? Am depus mai multe asa...
Puteti si la sectia de politie. O scrieti de acasa, si o xeroxati. Iar pe xerocopie veti primi un numar de inregistrare unic
Pe aceea in cauza, dar si altele, le-am scris la politie, si mi s-a dat un numar de inregistrare.
vedeti ca, daca faceti multe plangeri care nu ajung nicaieri, e posibil sa fiti obligat la plata cheltuielilor avansate de partea adversa si stat

Alte discuții în legătură

Nevoie avocat proces civil calomnie w0lfshad3 w0lfshad3 Doresc sa fiu contactat spre a ataca in instanta pe cale civila un ansamblu infractional calmonios. Mentionez ca am epuizat restul cailor legale si am toate ... (vezi toată discuția)
Abuzul de putere, abuzul in serviciu, nedreptate roibu001 roibu001 Salut, va rog foarte mult sa ma ajutati. Am o vecina care este handicapata si mintal dar si fizic,mereu se cearta cu mine asta pentru ca este ...bonlava,ea a ... (vezi toată discuția)
Cand se incepe urmarirea penala? desfasurarea unei anchete alexadr alexadr buna ziua/seara! cum se desfasoara o ancheta/cand se incepe urmarirea penala si care sunt etapele pana la instrumentarea dosarului de catre un procuror? Apoi? ... (vezi toată discuția)