Daca si-a facut treaba bine, n-are de ce sa-i fie teama, fiindca comisia trebuie sa cerceteze treaba deja facuta. Dupa comunicarea deciziei comisiei, aveti 10 zile s-o contestati. Decizia trebuie sa contina termenul in care poate fi contestata si instanta unde o puteti contesta. Tribunalul unde veti trimite cererea e cel in raza caruia isi desfasoara activitatea angajatorul. Pana va veti gasi avocat puteti trimite chemare in judecata pentru contestarea deciziei nr x din data y, sub rezerva de a reveni cu cereri suplimentare, si le puteti depune pana in ultimele 5 zile inainte de termen. Nu platiti taxe in litigii de munca. Angajatorul trebuie sa faca probatoriul nu dvs.
Mie-mi este evident dolul angajatorului, fiindca necorespunderea profesionala se afla la angajare, prin examen, interviu si altfel astfel de metode, nu dupa angajare, ceea ce atesta ca angajatorul a constatat deja ca persoana angajata este apta profesional (este proba aceasta - chiar daca angajatorul trebuie sa faca probatoriul nu strica sa-l faceti dvs)
apoi:
[ link extern ]
Într-o decizie a Curţii de Casaţie franceze se arată că este lipsită de cauză reală şi serioasă concedierea pentru necorespundere profesională dispusă la scurt timp după expirarea perioadei de probă
In rest depinde de caz...