avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozitul in Romania vs impozitul in Germania
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Impozitul in Romania vs impozitul in Germania

Buna seara tuturor!

Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari:

1. Este posibil ca pe o suma de bani pe care un cetatean roman o detine intr-o banca din Germania si plateste acolo impozit pe dobanda, mai poate fi impozitat si in Romania pe aceeasi suma de bani?

2. Daca dobanda obtinuta in Germania pe banii depusi este atat de mica (sub limita de impozitare adica sub 801 euro) in cazul unei mame cu un copil de intretinut (la studii tot in Germania), deci statul German considera ca nu e cazul sa fie impozitat, este legal ca statul Roman sa ceara impozitul pe aceeasi suma?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marianabotez , utilizator 15:08, 14 Octombrie 2012
Undeva este o greseala, in Romania platiti un impozit la retragerea unei sume din contul dvs, suma depusa in bancile romanesti, nicidecum nu va pot impozita pt ce detineti dvs in Germania. Ce articol de lege apare pe document?
Buna ziua,

Adaug inca o precizare, la data respectiva (2008) eram inca in Romania, desi banii proveniti din vanzarea unui apartament erau depusi intr-o banca din Germania. Abea in Noiembrie 2010 am plecat in Germania, in 2011 m-am angajat (tot in Germania, unde ma aflu si la ora actuala).

Documentul este trimis de catre ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE

Stimata Doamna...,

Urmare verificarii efectuate in baza noastra de date, sunteti invitata sa va prezentati de urgenta la Administratia Finantelor Publice a Municipiului Timisoara, camera...

La prezentare veti avea asupra Dumneeavoastra documentele din care sa rezulte veniturile sub forma de dobanzi realizate pe teritoriul UE in anul 2008, precum si impozitul retinut si Declaratia privind veniturile realizate in strainatate pentru anul 2008, cod 201.

In caz de neprezentare, vom proceda la impunerea din oficiu in conformitate cu prevederile Art. 83, al. 4 din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala.

Cu stima, Sef Adm. Adj. P.F., M.D.
Sef Serviciu, R.T.

Sincer, ma depaseste problema. Ma gandesc sa faceti o declaratie notariala prin care sa aratati ca banii proveniti din vanzarea apartamentului si transferati in banca germana, i-ati cheltuit sa supravietuiti acolo( chirii, mobila) si sa o depuneti la administratie, impozitarea din oficiu ar putea sa va dezavantajeze. Imi cer scuze, ca nu va pot ajuta, vedeti ca au site sa puteti comunica cu ei, tinand cont ca sunteti plecata.


Cautand pe forum avocatnet am gasit acest link, vedeti daca va incadrati pt completarea Declaratie 201, daca nu este suficent, va rog sa dati cautare pe forum pt alte articole sau probleme asemanatoare dvs.

Declaratia privind veniturile realizate in strainatate pentru anul 2008, cod 201.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
gmancila, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns si va doresc o Duminica placuta in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul in romania vs impozitul in germania marianabotez marianabotez Buna ziua tuturor! Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari: 1. Este posibil ca pe o suma de bani pe care un cetatean roman o detine intr-o banca din ... (vezi toată discuția)
Formularul 201 - interpretare "salariu din strainatate" ro-lari ro-lari Muncitorii din Romania, platesc impozit salariu in Germania. Normal! Se emite un document cu venitul brut si impozit aferent platit – numit ... (vezi toată discuția)
Pfa - contracte si incasari externe, obligatii, declaratii, etc adrianciocalau adrianciocalau Din 2006 lucrez ca PFA in mare parte pentru o firma din USA. Lunar facturez o suma de bani pentru care tai FACTURA FISCALA cu suma primita convertita in RON la ... (vezi toată discuția)