avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Delimitare proprietati in vederea intabularii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Delimitare proprietati in vederea intabularii

In urma decesului mamei mele si a succesiunii facute am devenit proprietar al unei case si al terenului aferent acesteia. Dupa succesiune am dorit sa fac intabularea imobilului (teren si casa), dar dosarul meu cadastral a fost respins pe motiv de suprapunere de suprafete. Cele doua proprietati cu care se invecineaza mostenirea mea sunt intabulate din 2006, respectiv 2009. Cea mai mare suprapunere apare cu terenul vecinului care si-a intabulat proprietatea in 2006. Vecinul meu a dobandit dreptul de proprietate asupra terenului pe care are construita casa pe calea uzucapiunii. Solutia propusa de specialistii OCPI, precum si de cei din ANCPI, a fost refacerea documentatiei cadastrale. Problema este ca vecinul meu refuza sa isi dea acordul privind refacerea masuratorilor. Limitele fizice ale celor doua proprietati exista la aproximativ 50 cm de zidul unor magazii ale vecinului, deci granita dintre proprietati este evidenta. Cu toate acestea, in desenul cadastral, granita vecinului taie un sfert din proprietatea mea si jumatate dintr-o anexa a casei mele. Am presupus ca vecinul refuza sa isi dea acordul pentru ca stie ca a intrat voit peste terenul meu pentru a-si avea toata suprafata mentionata in actul de propritate. De asemenea, mentionez ca familiile noastre nu au avut vreodata litigii legate de aceste terenuri.
Celelalt vecin, care a intabulat in 2009, a daramat gardul care exista intre proprietati (la 60 cm de zidul casei mele), iar acum limita este facuta de zidul casei mele si de zidul magaziei lui, construita si peste o bucata din terenul meu, si cu fereastra in curtea mea.
Va rog sa aveti amabilitatea sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie. Eu nu locuiesc in aceasta casa, doresc sa vand aceasta proprietate, iar in situatia actuala acest lucru este imposibil. Daca un proces nu se poate evita, ce gen de plangere pot face? Trebuie sa fac proces separat cu fiecare vecin in parte sau poate fi o singura actiune? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Procese cu amandoi vecinii. Separat ar fi mai bine, pentru ca pot evolua in mod diferit si se pot termina cu solutii diferite, in timp diferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere de suprafete wednesday wednesday In urma decesului mamei mele si a succesiunii facute am devenit proprietar al unei case si terenului aferent acesteia. Dupa succesiune am dorit sa fac ... (vezi toată discuția)
Zid comun bajzat bajzat 1. Zidul casei vecine forma practic delimitarea pe lungimea acestei casei a celor doua proprietati. Casa a fost instrainata prin vanzare, noul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Constructie pe granita si centrala termica pe lemne Costina72 Costina72 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu 2 probleme legate de vecinii mei: 1. Au gardul construit pe proprietatea lor, incepand de la limita dintre proprietati. ... (vezi toată discuția)