avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... inspector ssm
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

inspector ssm

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca imi pot infiinta un SRL sau PFA prin care sa pot oferii servicii externe in domeniul SSM daca am un curs de Inspector SSM de 40 de euro?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:52, 13 Octombrie 2012
gigipopa a scris:

Raspunsul il gasiti in comentariul inspector ssm.


art.50 priveste "Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă
corespunzătoare nivelului superior" iar art.32 priveste serviciile externe

intrebarea viza studiile unei persoane deja angajata de angajator si nu ale unui serviciu extern angajat si daca aceasta poate fi numita prin decizie "sef compart. SSM" daca are curs de 80 ore.

"ART. 18 modificat prin HG 955/2010 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.425/2006 prevede:

(1) În cazul întreprinderilor şi/sau unităţilor care au între 50 şi 249 de lucrători,
angajatorul trebuie să desemneze unul sau mai mulţi lucrători ori să organizeze
unul sau mai multe servicii interne de prevenire şi protecţie pentru a se ocupa de
activităţile de prevenire şi protecţie din cadrul întreprinderii.


"ART. 23
(1) Serviciul intern de prevenire şi protecţie trebuie să fie format din lucrători
care îndeplinesc cel puţin cerinţele prevăzute la art. 49 sau prevederile art. 51^1 şi,
după caz, alţi lucrători.
(2) Conducătorul serviciului intern de prevenire şi protecţie trebuie să
îndeplinească cerinţele prevăzute la art. 50 sau prevederile art. 51^1 lit. b).

"ART. 51^1
Ocupaţiile specifice domeniului securităţii şi sănătăţii în muncă, necesare
efectuării activităţilor de prevenire şi protecţie, sunt următoarele:
a) tehnician în securitate şi sănătate în muncă;
b) expert în securitate şi sănătate în muncă.

Acum pun intrebarea : daca un lucrator cu studii medii in profil tehnic si a urmat un curs de 80 de ore obtinand o diploma de "inspector in domeniul SSM" -cod COR 315219 poate detine postul de "Conducator al serviciului intern de prevenire si protectie" ?

care ste deosebirea dintre "tehnician in SSM" -cod COR 325721 si "inspector in domeniul SSM"cod COR 315219" ?

in concluzie, o persoana cu studii medii profil tehnic si diploma de inspector SSM cu 80 de ore curs poate fi numit in functia de "sef compartiment SSM" intr-o firma cu pana la 150 angajati?


Art. 51^1 a fost abrogat de pct. 5 al art. I din HOTARAREA nr. 1.242 din 14 decembrie 2011, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 925 din 27 decembrie 2011.


cyan a scris
"in concluzie, o persoana cu studii medii profil tehnic si diploma de inspector SSM cu 80 de ore curs poate fi numit in functia de "sef compartiment SSM" intr-o firma cu pana la 150 angajati?"

In conditiile in care avem un lucrator cu nivel de pregatire mediu (curs 80 h si studii medii) acesta poate fi numit "lucrator desemnat" dar nu poate fi numit Conducator al serviciului intern de prevenire si protectie (pt conducator conditiile sunt aceleasi ca si in cazul serviciului extern).
Intr-o intreprindere cu 150 de lucratori in cazul in care activitatea desfasurata in unitate nu face parte din cele prevazute in anexa nr. 5 a HG 1425/2006, este suficient sa se numeasca un lucrator desemnat care necesita un nivel de pregatire mediu in domeniul SSM (curs 80 h si studii medii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as avea p intrebare, daca ma puteti ajuta. sunt absolvet ... Bunduc Cristian Stefan Bunduc Cristian Stefan Buna ziua! As avea p intrebare, daca ma puteti ajuta. Sunt absolvet al unui colegiu tehnic, profil real, specializare matematica-informatica. In momentul de ... (vezi toată discuția)
Lnspector ssm simona_alina_m simona_alina_m buna ziua, momentan sunt economist si coordonator transport la o firma dar ma gandesc sa fac un curs de calificare de 80 ore pt inspector ssm si sa infiintez ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa nico123 nico123 Buna ziua,as dori sa stiu si eu ce pregatire, sau ce experienta trebuie pt infiintarea pfa in domeniul protectia muncii? Mentionez ca sunt economist, iar acum ... (vezi toată discuția)