avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am primit de la [firma de recuperari creante]un plic cu titlul de executare silita. In acest caz este vorba de o datorie la [ sc nebancara], care nu este achitata. Nu a mai fost platita din luna iulie 2008 (aproximativ). ce pot face in acest caz?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: lgligor , utilizator 17:56, 14 Octombrie 2012
contestatie la executare
Nu prea aveti la ce sa faceti contestatie, daca scrisoarea e de la firma de recuperare, deocamdata doar va ameninta.
Dupa si daca se vor adresa unui executor judecatoresc iar acesta obtine incuviintare de la instanta pt a va executa silit, atunci da, puteti face contestatie,eventual pe motiv ca dreptul la actiune ar fi prescris.
Pana atunci , ori platiti ce aveti de plata, ori nu-i bagati in seama.
offtopic, cf regulamentului de postare in forum, va rog sa nu mentionati in mesajele dvs numele societatilor implicate, multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
gi_jane2 a scris:

Dupa si daca se vor adresa unui executor judecatoresc iar acesta obtine incuviintare de la instanta pt a va executa silit.


Si executorul bancar trebuie sa urmeze aceeasi procedura? Adresele (somatiile) sale au aceeasi "greutate" ca cele de la firma de recuperare?
conform legislatiei in vigoare "somatie" pot emite instantele judecatoresti(vezi somatia de plata) sau executaorii judecatoresti/fiscali in bazxa unui titlu executoriu...cea ce trimit firmele de recuperare se numesc instiintari de plata sau cel mult notificari,acestea au rolul de a intrerupe prescriptia titlului executoriu la creantele de drept comun de 3 ani....atat timp cat nu va somat un executor judecatoresc fara griji.....executorii bancari se supuneau aceleasi legi Codul de Procedura Civila insa de la 01.05.2012 nu mai exista acestia fiind in functie de vechime executori judecatoresti definitivi sau stagiari....
Nu mai exista functia de executor bancar, ci doar judecatoresc

Alte discuții în legătură

Cine i-mi poate spune? ianos ianos As dori sa va intreb oare in cat timp vor putea sa treaca(firmele de recuperari) la executarea silita dupa ce mi-au trimis somatie? (vezi toată discuția)
Subiect: imprumut nerambursat. mijloace de recuperare prin executare andrei73 andrei73 Anul trecut am creditat in repetate randuri firma la care eram angajat ca si director executiv. Toate aceste creditari le-am facut cu contract de imprumut ... (vezi toată discuția)
Firma recuperari creante. este legal ? adriana_25 adriana_25 In urma neplatii unor rate la o banca, o firma recuperari creante COFIDIS IFN S.A., ne-a solicitat noua, care suntem tert poprit in acest caz, sa oprim o ... (vezi toată discuția)