avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venit din cedarea folosintei bunurilor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venit din cedarea folosintei bunurilor imobile

daca pe adresa unui apart sunt mai mult de 5 contracte de inchiriere, dar nu in scop turistic ci de locuit, pot fi trecuti proprietarii la activitati independente?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 01:33, 13 Octombrie 2012
Conform art. 61 alin. 2 Cod fiscal, persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfârşitul anului fiscal, începând cu anul fiscal următor califică aceste venituri în categoria venituri din activităţi independente şi le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru această categorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas contract de inghiriere lore33 lore33 Buna ziua! Chiar acum am primit prin posta de la casa de pensii o scrisoare in care ma obliga sa ma asigur. Mentionez ca la sf anului 2008 am avut mai mult de ... (vezi toată discuția)
Venituri din cedarea folosintei bunurilor, obligativitatea inregistrari la registrul comertului mihai.ghita mihai.ghita Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din cedarea folosintei bunurilor prin inchirierea spatiilor proprii, pana in acest moment sunt in derulare 5 ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale si calcularea venitului net pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor la inchiriere de mai mult de 5 imobile victorels victorels Obligatii fiscale si calcularea venitului net pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor la inchiriere de mai mult de 5 imobile ; calcul contributii ... (vezi toată discuția)