avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Burlan vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Burlan vecin

Buna seara!

Am urmatoarea situatie:

1.Fata de limita de proprietate vecinul are zidul la 5 cm. In el a practicat o gaura prin care scoate noxele de la bucatarie (hota).
I se poate aplica o sanctiune in acest sens? daca da, imi puteti spune si in baza carui articol din lege?

2. Burlanul lui imi incalca proprietatea cu aproximativ 10 cm. Este caz penal acest lucru? Exista posibilitatea ca el sa retraga burlanul in limata proprietatii lui dar raman noxele care ma deranjeaza. Ce pot sa fac?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alex Dedu , Mediator 00:01, 13 Octombrie 2012
Ar trebui sa discutati cu el pe cale amiabila daca nu atunci il dati in judecata .

Poate fi sanctionat pentru poluare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere in perete comun pentru ventilatie/evacuare centrala spavarache spavarache Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: zidul de la casa vecinului desparte casa lui de curtea mea (e zid comun din moment ce e la limita ... (vezi toată discuția)
Evacuare hota prin casa scarii. Laryssa89 Laryssa89 Buna ziua, As dori sa stiu daca am nevoie de autorizatie,si de la cine ar trebuie sa procur in cazul meu: mobila din bucatarie,nu imi permite sa trec cu ... (vezi toată discuția)
Hota/cos spre proprietatea vecinului carmen24 carmen24 Buna ziua, De cativa ani de zile vecinii din fata casei noastre si-au montat pe peretele din spatele casei un mic burlan (maxim 20 cm) care este ... (vezi toată discuția)