avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scoatere repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scoatere repartitoare

buna seara
as dorii sa va intreb daca se pot scote repartitoarele avand in vedere ca in cateva zile o sa ne dea drumul la caldura. in baza a carui lege nr daca exista.
cum ar trebui sa formulam cererea daca nu cer prea mult.
multumesc
In primul rand spuneti-ne care este situatia la dv. pe scara:
- cine vrea scoaterea repartitoarelor? Numai dv. personal, cativa dintre toti proprietarii, majoritatea proprietarilor sau toti proprietarii?
Montarea repartitoarelor de cost se poate realiza prin votul manifestat de 80% dintre proprietari
Procedura inversa de renuntare la repartitoarele de cost este mai dificila,necesita votul celor 80% si suplimentar respectarea clauzelor asumate cu prestatrul de servicii sau eventual se poate solicita la incheuerea teremenului contractual negociat
Nu se accepta sistem duplicitar,respectiv existenta de apartamente cu repartitoare de cost si altele fara repartitoare de cost
ynocentta a scris:

Montarea repartitoarelor de cost se poate realiza prin votul manifestat de 80% dintre proprietari
Procedura inversa de renuntare la repartitoarele de cost este mai dificila,necesita votul celor 80% si suplimentar respectarea clauzelor asumate cu prestatrul de servicii sau eventual se poate solicita la incheuerea teremenului contractual negociat


Nu e nici pe departe de adevar.

maria247
Daca doriti sa renuntati dvs personal la repartitoare, o puteti face oricand. Dar modalitatea de calcul va ramane aceeasi, si consumult dvs se va calcula in functie de cel mai mare consum pe calorifer din intreg blocul.

Daca doriti ca sa se renunte la repartitoare la nivel de asociatie, nu va ramane decat inaintati propunerea in adunarea generala (sau in baza unui tabel de semnaturi). Daca majoritatea proprietarilor prezenti la adunare( sau din totalul proprietarilor in cazul tabelului), sunt pentru renuntarea la repartitoare, presedintele de asociatie trebuie sa se conformeze si sa rezilieze contractul.
Se accepta si "sistemul dupliciar", este chiar foarte des intalnit in practica (este cea care ii omoara pe unii), sunt condominii in care exista: apartamente debransate total dar cu centrala, debransate total dar fara centrala, debransate partial cu repartitoare, debransate partial fara repartitoare, nedebransate cu repartitoare si nedebransate si fara repartitoare, toate aceste variante intr-un singur condominiu, calculul se face in functie de fiecare apartament. Puteti sa renuntati la repartitoare ORICAND, indiferent de ce fac ceilalti proprietari, trebuie doar sa anuntati conducerea asociatiei sa fiti trecut la calcul in functie de consumul facturat la "pausal", dar cred ca acest lucru il face firma care repartizeaza factura de caldura pentru cei cu repartitoare.
"Procedura inversa de renuntare la repartitoarele de cost este mai dificila, necesita votul celor 80%"

Gresit. Nu e necesar votul a 80%. Acela este un procent folosit in Romania pentru functionarea sistemului de repartizare a costurilor, nu doar un simplu cvorum. Sistemul nu poate functioana dpdv tehnic cu cu sub 80% (varianta romaneasca).

Alte discuții în legătură

A.n.r.s.c - modificarea legislatiei privind sistemul de incalzire in locuintele dotate cu repartitoare Daniela_2014 Daniela_2014 As dori sa stiu daca la acest moment exista un act emis (lege, hg, ordin) cu privire la interzicerea inchiderii repartitoarelor in locuinte si, implicit ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343.2010 anrsc Ionel Manolache Ionel Manolache 1. Sunt interesat sa cunosc daca exista o norma legala care sa reglementeze montarea repartitoarelor intr-un imobil cu mai multe apartamente. Am citit ca ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa renunt la repartitoare costachedd costachedd Bloc 4 etaje, 2 scari, 18 apartamente/scara, apartamente cu 4 si 2 camere. Locatarii au hotarat sa renunte la repartitoare si au ales sistemul pausal . La ... (vezi toată discuția)