avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul 343.2010 ANRSC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul 343.2010 ANRSC

1. Sunt interesat sa cunosc daca exista o norma legala care sa reglementeze montarea repartitoarelor intr-un imobil cu mai multe apartamente. Am citit ca pentru a fi luate in considerare la calculul costurilor de incalzire trebuie ca minimum 80% din apartamente sa accepte dotarea cu repartitoare, altcumva costurile se repartizeaza functie de SET.
2. Dar daca , intr-un imobil ce are montate repartitoare in toate apartamentele, 25% dintre proprietari vor sa renunte la ele se revine la calculul functie de SET ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 20:53, 2 Noiembrie 2012
Intentia de renuntare la repartitoarele de cost de catre un numar redus de proprietar,de regula este greoaie,datorita clauzelor contractual initial asumate

Raspunsul ANRSC este ca, o data montate pe calorifere si inceput procesul de calcul al caldurii pe baza contorizarii de apartament, acelea care vor sa renunte o pot face, dar li se va calcula caldura considerandu-se necontorizate, adica consum maxim, cum probabil va fi.

Nu se renunta total la repartitoare. Procesul de contorizare este obligatoriu. Pot renunta numai apartamente, nu si blocurile deja contorizate.
ynocentta a scris:

Intentia de renuntare la repartitoarele de cost de catre un numar redus de proprietar,de regula este greoaie,datorita clauzelor contractual initial asumate


Si care ar fi acele clauze contractuale care ingreuneaza denuntarea contractului ?

Nu are nici o relevanta numarul de proprietari care renunta la repartitoare. Contractul de care vorbim este individual(discutia este despre renuntarea individuala la repartitoare).
grandanat a scris:


Contractul de care vorbim este individual(discutia este despre renuntarea individuala la repartitoare).


In situatia in care montarea repartitoarelor de cost a fost dispusa prin votul minim a 80% dintre proprietari,chiar si daca exista contracte individuale ,proprietarii nu pot rezilia contractul decat in conditiile initial asumate in contract
Proprietarul poate renunta la repartitoarele de cost individuale,dar c/v caldura va fi calculata si impusa similar suprafetelor care detin repartitoare de cost
Avem aceasta situatie in imobil,in care din 240 de apartamente,27 de proprietari au indepartat repartitoarele de cost ,au informat atat asociatai de proprietari cat si firma care asigura calcularea c/v costuri si de 2 ierni respectivii proprietari achita valori similare aparatmnetelor care detin repartitoare de cost
Parte dintre proprietarii care au inteles sa renunte la repartitoarele de cost au actionat firma in justitie,dar au obtinut solutie defavorabila
Eu v-am intrebat concret, care sunt conditiile din contract care impiedica denuntarea lui. Dati-mi un singur exemplu. Pentru ca in opinia mea asemenea conditii nu exista, ( si daca ar exista ar fi ilegale).

Referitor la montarea repartitoarelor faceti o confuzie.

Repartitoarele de cost se instalaza numai prin vointa proprietarului. Renuntarea la ele se face exact la fel.

Ce spuneti dvs cu 80% nu se refera(direct) la montarea de repartitoare (individuala); e procentul necesar trecerii de la modul de calcul set la cel in functie de repartitoare. Binenteles ca e conditionat ca acele repartitoare sa existe.

Repet, ca sa nu existe neclaritati. Individual, un proprietar poate renunta oricand la repartitoare, fara nici o constrangere.

La nivel de asociatie depinde de contractul semnat. Insa daca ar exista prin absurd, conditii care ar ingreuna rezilierea contractului, asociatia poate lasa contractul in picioare iar toti proprietarii sa renunte la repartitoare. Drept urmare contractul intre asociatie si firma de repartitoare inca mai e valabil, firma va face calculele in continuare, insa nu vor mai exista repartitoare care sa fie citite. Evident, in acest caz, calculele au aceleasi rezultate cu modul de calcul pe SET.



Sunt foarte currios, proprietarii ce au renuntat la repartitoare din imobilul dvs, pentru ce au actionat in justitie firma de calcul?
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcularea energiei termice allecsdima allecsdima Am constatat ca am platit energia termica pe 4 coloane , eu avand de fapt 3 coloane. Cum pot reglementa,si cum pot fi despagubit?. Imi este greu sa-nteleg cum ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de costuri marinel73 marinel73 Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice vă informează: Începând cu sezonul de încălzire ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)