avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... noua lege privind icc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

noua lege privind icc

sunt o mamica ce a nascut pe 25 aprilie 2012.din 8 iunie 2012 sunt in crestere copil si am optat pt 1 an de indemnizatie pentru a beneficia de acel stimulent de insertie. intrucat din diverse motive sunt nevoita sa-mi caut un job nou,neputandu-ma intoarce la vechea firma,cum ma afecteaza aceasta noua lege in cazul in care nu ma intorc la munca inainte sa faca bebe 1 an?
va multumesc!


Cel mai recent răspuns: ruxandrelu , utilizator 11:57, 6 Februarie 2013
Daca nu va intoarceti la munca inainte de implinirea varstei de un an a copilului , atunci nu veti putea beneficia de stimulentul de insertie ...

Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.
revin cu o intrebare: daca am optat pt un an de icc si ma intorc la munca inainte de a face copilul 11 luni intrucat in a 12 luna va intra sotul in icc, iar locul de munca nu e acelasi de unde am intrat in icc, este unul nou la care voi fi angajata pe durata determinata (2 ani), insa nu cu contract de munca ci cu conventie civila sau contract de colaborare, mai primesc acel supliment de 500 lei lunar pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului?

va multumesc!

Art. 7 din OUG nr.111/2010:
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda dupa cum urmeaza:
a) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), daca acestea obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;
b) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. b), daca acestea obtin venituri supuse impozitului, dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani;
c) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului cu handicap in varsta de pana la 3 ani, prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricand, pe toata perioada
(3) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.»”
...

Asadar, indiferent in ce baza realizati venituri supuse impozitului pe venit - c.i.m. sau contract de colaborare ori conventie civila - aveti dreptul la stimulent de insertie daca acestea se inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, in cazul dvs.
multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent de insertie hogye lavinia hogye lavinia In cazul acordarii stimulentului de insertie angajata trebuie sa se intoarca la locul de munca inaintea implinirii 1 si 11 luni sau in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie grf grf buna ziua fetita mea face un an in 5 iulie eu am optat pt concediu de crestere a copilului pt varianta cu 2 ani intrebarea mea ar fi 1. Daca ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ali-ami ali-ami Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un rasp,am cerere depusa pt crestere copil pe o perioada de un an,copilul face pe 26 aprilie un an,tatal in ultimile 12 luni ... (vezi toată discuția)