avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale FACILITATI FISCALE
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

FACILITATI FISCALE

Sunt persoana cu handicap gradul 1 GRAV cod handicap SOMATIC si am cumparat si inmatriculat pe numele meu, o masina adaptata preluarii si transportului persoanelor cu handicap, echipata cu rampa si sistem de imobilizare al scaunului cu rotile si vrea sa stiu daca beneficiez de scutire de impozit pentru aceasta masina conform legii 448 .
Cel mai recent răspuns: BDAN , utilizator 11:56, 23 Octombrie 2012
Conform Codului fiscal legea 571/2003, beneficiati de scutire impozit auto pt persoane cu handicap, daca masina a fost adaptata handicapului. Deci in cazul dvs, prezentati la impozite si taxe, documentul care atesta acest lucru pt a fi scutit.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Am prezentat la finanţe documentul din care reiese ca masina este a mea si ca este adaptata preluarii si transportului persoanelor cu handicap. ( masina este echipata cu rampa de preluare a scaunului cu rotile si instalatie de imobilizare a acestuia).
In consecinta intrebarea mea este urmatoarea:
Sunt obligat sa o conduc eu masina sau poate sa o conduca insotitorii (frati, surori prieteni etc.) ? Mai precis, un nevazator sau o alta categorie de persoane cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de prevederile legii 448 si a legii 571 in conditiile prezentate mai sus ?
Nu sunt restrictii privind ce ruda sau prieten sa va conduca masina, important este sa aibe carnet si talonul masinii.

In baza documentelor justificative un nevazator sau o persoana cu handicap poate beneficia de prevederile legale in vigoare.
Va multumesc frumos inca odata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto pentru persoane cu handicap ContSters261618 ContSters261618 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai concret la problema mea. Doresc sa inmatriculez o masina pe numele meu, eu fiind persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)
Taxa auto persoana cu handicap accentuat roxanaluminita roxanaluminita Buna seara!sotul meu are handicap accentuat de nevazator. dorim sa achizitionam o masina second-hand pe numele lui. inteleg ca taxa de timbru nu se plateste in ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara taxa pentru persoane cu handicap corsi corsi am o fetita cu handicap accentuat si vreau sa inmatriculez o masina pe numele ei fara taxa. Handicapul ei nu necesita nici un fel de modificare adusa masinii ... (vezi toată discuția)