avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in cazul contractului aditional de formare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in cazul contractului aditional de formare profesionala

Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract aditional de formare profesionala. Durata contractului este de un an, avand urmatoarele clauze: Angajatul sa ramana minim trei ani dupa terminarea prezentului contract iar in caz de demisie se va plati 200 ron/luna timp de un an. Intrebarea mea este, eu mai sunt nevoit sa le platesc banii acestia daca plec ?Avand in vedere ca am facut cateva cursuri de lacatus dar ei zic ca nu pot sa imi dea o diploma/certificare in domeniu pentru ca nu sunt autorizati/acreditati ceva de genul asta. Si m-au pus sa fac alte cursuri de gauritor filetator saptamana asta, si nu am fost de acord , doresc sa imi dau demisia. Nu mi-au dat nici o calificare, certificare ca lacatus.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:29, 14 Martie 2013
Teoretic din momentul in care nu ai beneficiat de nici o diploma de la firma nu ar trebui sa platesti nimic dar in momentul in care ai semnat acel contract ti-ai dat acordul si esti bun de plata.
Daca demisionati este posibil sa va dea in judecata si sa va pretinda suma de bani.
Functie de actele semnate de dvs, de cursurile facute si de alte probe care se vor efectua puteti castiga sau pierde acel eventual proces.
@ Yonut321

Si atunci cum fac dovada ca dvs ati absolvit acele cursuri , daca nu exista o diploma sau un certificat ?

Dvs sunteti obligat sa achitati cheeltuielile de formare profesionala proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
Am o speta in care o societate pretinde unui fost angajat plata unor cursuri pe care le-a urmat fostul angajat, desi nu s-a eliberat nicio diploma, iar cursurie au fost tinute de alti angajati cu experienta.
Bineinteles cursurile nu sunt recunoscute la nivel national.
Societatea pretinde despagubiri ca urmare a scoaterii din productie, despagubiri ce au fost evaluate la data semnarii actului aditional.
Daca exista incheiat un act aditional si se poate face dovada efectuarii cursului , atunci angajatorul poate solicita asa ceva .. in princiiu, sunt de parerea, ca dova aefectuarii unui curs se face cu diploma/certificatul care atesta participarea la acel curs ...

Alte discuții în legătură

Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Act aditional cursuri de calificare costy0866 costy0866 Buna ziua . Am facut de curand un curs de calificare de valoare relativ mica , si inspectorul de resurse umane al intreprinderii mi-a facut act aditional prin ... (vezi toată discuția)
Clauze cim ery ery Buna cum pot determina un angajat sa nu demisioneze exista vreo clauza legala pe care o pot introduce in cim? (vezi toată discuția)