avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie din functie de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie din functie de conducere

Detin o functie de conducere intr-o institutie publica si doresc sa-mi dau demisia doar din aceasta functie, fara insa a parasi institutia respectiva. Puteti sa-mi spuneti, va rog, cum se poate face acest lucru? Se aplica prevederile Codului Muncii ca pentru o demisie dintr-o functie de conducere cu parasirea institutiei (maxim 45 de zile de preaviz)? Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 2 Martie 2017
Sunteti personal contractual sau functionar public? ... ceea ce doriti dvs este sa nu mai fiti intr-o functie de conducere , ci intr-o functie de executie ...
Functia de conducere respectiva vine in plus, peste functia mea de baza si trebuie sa le indeplinesc pe amandoua. Eu doresc sa-mi dau demisia doar din functia de conducere si sa raman cu functia de baza. Am contract de munca pe perioada nedeterminata.
Puteti sa vorbiti cu conducerea superioara ca nu mai doriti sa aveti si functie de conducere ... demisia este un act de vointa unilateral prin care se doreste incetarea unui raport juridic de munca / de serviciu.

Puteti face o cerere prin care mentionati ca renuntati la functia de conducere , mentionand doar atributiile pentru functia de executie.
Multumesc pentru raspuns. Deci sa inteleg ca nu este vorba de o demisie in sensul Codului Muncii, ci de o renuntare la functia respectiva pe baza unei cereri/anunt/informari.
Asta este parerea mea .. potrivit Codului Muncii, prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
In cazul dvs nu se poate vorbi despre o demisie in acest sens ... chiar daca termenii ar putea fi considerati similari ... dvs doriti sa renuntati la functia de conducere fara incetarea raportului de munca.

Alte discuții în legătură

Demisie crisf crisf Buna ziua, As dori sa stiu daca incetarea dintr-o functie in urma cererii de demisie intra in vigoare cu data cererii sau trebuie precizata o perioada de ... (vezi toată discuția)
Imi putei spune daca am formulat bine o demisie????cei de la resurse o contesta dorin.brezoi dorin.brezoi Subsemnatul Brezoi Dorin Stefan , angajat a S.C Premium Auto Motors S.R.L, in functia de consultant vanzari piese auto, va informez ca incepand din data de ... (vezi toată discuția)
Demisie din functie de conducere? mishumilea66 mishumilea66 Buna seara, Am si eu o nelamurire si daca ma puteti ajuta v-as fi profund recunoscator. Sunt inginer chimist intr-o societate comerciala foarte cunoscuta. ... (vezi toată discuția)