Buna seara,
Am si eu o nelamurire si daca ma puteti ajuta v-as fi profund recunoscator.
Sunt inginer chimist intr-o societate comerciala foarte cunoscuta. Aceasta societate este impartita in cateva sectii, fiecare sectie avand cate un sef, un adj. sef, un contabil,etc. Eu am functia de adjunct sef de sectie si din diverse motive as vrea sa imi dau demisia din aceasta functie dar sa pot ramane in cadrul sectiei/societatii. Imi puteti spune si mie cum sa procedez? Stiu ca prin demisie se intelege "actul unilateral de vointa al salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca" insa eu nu vreau sa se inceteze contractul de munca.
Puteti trimite conducerii unitatii o notificare prin care ii anuntati ca nu mai puteti sa ocupati functia respectiva de conducere din motive personale (sau spuneti motivul pentru care nu mai doriti sa ocupati respectiva functie), mentionand ca doriti sa munciti incontinuare in sectorul respectiv pe o functie de executie.
Insa este posibil ca acest fapt sa va aduca si o diminuare salariala.
De fapt, ceea ce doriti dvs este doar modificarea functiei. In acest caz, este nevoie de acordul angajatorului pentru schimbarea functiei. Nu se acorda preaviz la modoficarea unei functii.
Schimbarea functiei se va face prin incheierea unui act aditional la c.i.m.
Demisie
octaviana_26
lucrez intr-un supermarket si intentionez sa plec. vreau sa ii anunt. pot pleca doar dandu-mi demisia? sau cat trebuie sa mai stau? daca imi dau demisia azi si ... (vezi toată discuția)