lucrez intr-un supermarket si intentionez sa plec. vreau sa ii anunt. pot pleca doar dandu-mi demisia? sau cat trebuie sa mai stau? daca imi dau demisia azi si mai stau 20 de zile, ce drepturi am?
Demisia poate fi cu sau fara preaviz ... in cazul demisiei cu preaviz , termenul de prevaiz este cel mentionat in c.i.m. sau, eventual, intr-un act aditional la c.i.m.
Demisia fara preaviz este posibil in doua situatii : angajatorul renunta total la termenul de preaviz sau nu-si indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Daca stati in preaviz aveti toate drepturile pe care le aveati ca si salariat, iar timpul de munca este cel mentionat in c.i.m.
Trebuie sa respectati termenul de preaviz prevazut in contractul de munca. De obicei termenul nu depaseste 20 de zile lucratoare pentru functii de excutie. Pe toata aceasta perioada va desfasurati munca in mod normal si veti fi remunerata conform contractului. Demisia nu trebuie motivata iar angajatorul e obligat sa v-o inregistreze.
Gestionar
adrianstrat03
Buna ziua,
As dori sa stiu daca functia de gestionar este o functie de executie sau de conducere.
Mentionez ca in fisa postului nu este precizat acest lucru ... (vezi toată discuția)