avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

taxa prima inmatriculare

Este adevarat ca in urmatoarele zile va fi publicat in monitorul oficial scoaterea taxei auto de prima inmatriculare ??/
Cel mai recent răspuns: tobosarul , utilizator 15:13, 22 Octombrie 2012
Ordonanta de urgenta 1/ 2012 care vizeaza amanarea pana la 1 ianuarie 2013 a datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei auto, a fost aprobata, de deputati, Camera Deputatilor fiind for decizional.
Ordonanta initiata de Guvenul Boc prevede amanarea datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost aplicata taxa speciala pentru autoturisme sau taxa de poluare pentru autovehicule.
Amanarea opereaza de la intrarea in vigoare a acestei ordonante, din februarie 2012 si pana la 31 decembrie 2012.
Ordonanta reglementeaza si situatia persoanelor care au achitat taxa pentru transcrierea dreptului de proprietate a autovehicului. In acest caz, contribuabilii se pot adresa organelor abilitate pentru restituirea taxei platite, conform Ordonantei 92/2003 privind codul de procedura fiscala.
Senatul a adoptat anterior, tacit, ordonanta, iar comisiile de industrii si buget ale Camerei au avizat-o favorabil.

in concret tine cont adm financiara de aceasta ordonanta ? eu persoanl am incercat si nu am obtinut decit un refuz .
ORDONANTA DE URGENTA nr. 1 din 30 ianuarie 2012 pentru suspendarea aplicarii unor dispozitii ale Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, precum si pentru restituirea taxei achitate în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (2) din lege
.....
ART. 1
Începând cu data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã aplicarea dispoziţiilor art. 2 lit. i), ale art. 4 alin. (2) şi a celor privind prima transcriere a dreptului de proprietate ale art. 5 alin. (1) din Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 17 din 10 ianuarie 2012, se suspendã pânã la 1 ianuarie 2013.
ART. 2
(1) Contribuabilii care au achitat taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (2) din Legea nr. 9/2012, în perioada cuprinsã între data intrãrii în vigoare a acestei legi şi data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, pot solicita restituirea acesteia.
(2) Sumele prevãzute la alin. (1) se restituie la cererea contribuabilului, adresatã organului fiscal competent, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care se aplicã în mod corespunzãtor, cu excepţia prevederilor art. 124 din respectiva ordonanţã.
(3) Sumele se restituie în termenul de prescripţie prevãzut de art. 135 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
.....
adica pt cele inmatriculate deja , iar pt prima inmatriculare in RO nu se schimba nimic !
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
tobosarul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa cererii de restituire taxa de poluare louisa louisa Buna ziua, As dori sa stiu Cererea de solicitare a restituirii taxei de poluare cui se trimite la Judecatorie sau la TRibunal deoarece am achitat-o in orasul ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule - cf. legii 9 / 2012 Kent8d Kent8d Buna seara. M-ar interesa daca taxa auto se mai poate recupera in cazul in care am inmatriculat masina conform noii legi, adica Legea numarul 9/2012. Mai ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de poluare 2012 andr33apn andr33apn Buna ziua, A fost publicata Legea 185/2012 de aprobare a OG 1/2012.Cum se intepreteaza de fapt art. urmator? (1) Contribuabilii care au achitat taxa pentru ... (vezi toată discuția)