avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doresc sa stiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doresc sa stiu

Am divortat de fosta sotie si fiul nostru are acum 18 ani ,iar casa unde locuiesc acum eu are si ea dreptul la 50% din casa si din pamant.In prezent ea locuieste cu fiul nostru la apartament iar acum eu m-am recasatorit ,iar cu fosta sotie m-am inteles verbal ca atat timp cat traiesc eu si actuala sotie sa nu facem nici un partaj dar dupa moartea mea si a actualei sotii casa sa ramana fiului nostru .
Intrebarea este
1 Daca cumva intre timp fosta sotie decedeaza si fiul nostru ma va actiona in instanta are dreptul sa o faca cat traiesc eu si care este procentul la care el are dreptul tinand cont ca eu sunt recasatorit legitim .

Alte discuții în legătură

Doresc un raspuns concret la acest subiect dodorel62 dodorel62 Am fost casatorit si acum am divortat,iar in urma castoriei a rezulta un baiat care acum are 18 ani. Inainte de a deceda parintii mei atat mie cat si fostei ... (vezi toată discuția)
Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Sunt interesat sa stiu dodorel62 dodorel62 Eu m-am despartit si am o casa mostenire pe care trebuie sa o imaprt cu foasta sotie,dar aceasta nu doreste inca sa impartim inca aceasta casa,intrucat ea ... (vezi toată discuția)