avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt interesat sa stiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt interesat sa stiu

Eu m-am despartit si am o casa mostenire pe care trebuie sa o imaprt cu foasta sotie,dar aceasta nu doreste inca sa impartim inca aceasta casa,intrucat ea locuieste la apartament cu baiatul iar eu stau la casa mea.Acum eu m-am recasatorit
si as dori sa va intreb daca acum eu pot sa-i fac acte actualei mele soti ca dupa moartea mea sa fie stapana pe partea mea (jumatate din casa).
Daca acum eu si actuala sotie facem imbunatatiri la casa ,acestea facandu-se pe numele actualei sotii in caz de decesul meu ea are dreptul la ce a ce a facut cu mine si daca da cum se poate proceda
Sau as dori sa-mi dati un sfat cum ar fi mai bine fiindca fosta sotie nu doreste sa facem impartirea casei spunand ca doreste sa-i ramana mostenire fiului nostru dupa moartea ei si a mea
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 13:05, 22 Martie 2012
Iesirea din indiviziune, in ipoteza in care bunul este comun, partajul in cazul dumneavoastra se poate face la cererea dumneavoastra expresa, in caz de neintelegere asupra cotelor sau chiar si asupra iesirii din indiviziune, in fata instantei de judecata competente material si teritorial.
Imbunatatirile aduse imobilului, fie ca, chitantele vor fi pe numele dumneavoastra ori a unei terte persoane, constituie in cadrul procedurii de partaj - drept de creanta, urmand ca cel ce va ramane in stapanirea bunului partajat sa plateasca o sulta titularului creantei.

Prin urmare, partajul se poate face oricand, la cererea unuia dintr titularii de drept. Astfel Codul Civil prevede expres ca nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune.
Da dar daca fosta mea sotie doreste sa ia casa dupa moartea mea ,iar actuala sotie investeste bani in casa actuala unde stam acum si care este a parintilor mei ,fosta sotie sau baiatul meu are dreptul sa o dea afara din casa pe actuala sotie daca eu ii fac act pe partea mea de casa ca dupa moartea mea sa ma mosteneasca.
Eu pot sa-i fac act pe partea mea de casa actualei mele sotii ca dupa moartea mea sa nu poata fi data afara din casa cat traieste
:ban:Avertisment moderator.

Stimat forumist,

Vă rog să nu mai deschideți topic-uri repetitive, conținând întrebări similare.

Postați un singur topic și așteptați rspunsul la întrebarea dvs. Puteți continua discuția în cadrul aceluiași topic, de altfel.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu partaj inca nerezolvat dodorel62 dodorel62 Buna diminineata. Problema mea sta in felul urmator si doresc un raspuns sincrer. M-am despartit de fosta sotie cu care am un baiat de 20 de ani care este ... (vezi toată discuția)
Donatie dodorel62 dodorel62 eu m-am recasatorit si nici eu si nici actuala sotie nu am incheiat un act prenuptial ,ea avand o masina si o casa dar si copii majori,iar eu am o casa si un ... (vezi toată discuția)