avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,

Am nevoie de o parere avizata in urmatoarea situatie :

Bunica a decedat in ianuarie 2004, si are un singur copil, pe tatal meu. Nu au fost facute demersurile legale pentru ca tata sa devina si legal mostenitor (titlul de proprietate este pe numele bunicei).
As vrea sa va intreb daca eu il pot reprezenta pe tatal meu in aceste demersuri legale, pe baza de procura notariala. Mentionez ca el este plecat din tara si nu se poate ocupa personal. (dar cred ca poate merge la consulat in Spania sa o obtina).
De asemenea, as dori sa va intreb si costurile estimative ale procedurii si cat dureaza efectiv pana va avea certificatul de mostenitor.

Ma intereseaza foarte mult pentru ca doresc sa obtin fonduri europene (utilizand acel teren detinut de bunica) si nu am cum altfel, daca nu am un contract incheiat de proprietarul ( dar in cazul meu proprietara, bunica, a decedat).

Va multumesc si sper sa existe o solutie cat mai rapida! :)


Cel mai recent răspuns: diane83 , utilizator 15:54, 15 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
deci se poate cu procura notariala!
multumesc mult!
Buna ziua, puteti sa il reprezentati pe tatal dumneavoastra la succesiune in baza unei procuri autentificate la Consulatul Romaniei (atentie, nu si la consulatul onorific). Succesiunea dureaza cateva zile, in general.
Mergeti cu actele la un notar sa va spuna ce e de facut.
Succes!
multumesc mult pentru raspuns!
Trebuie neaparat la Consultatul Romaniei in Spania? nu poate merge la un notar public acolo si sa o traduc eu aici? Din cate stiu consulat este la Bilbao.

Alte discuții în legătură

Procura de a parasi tara cu copilul sotul meu este plecat in spania iar eu cu copilul sunt in romania se poate ca el sa imi trimita procura din spania pentru a putea ca eu cu copilul sa ne la ... (vezi toată discuția)
Procura minor Nearlygoods Nearlygoods Salut asi dori sa plec in spania insotit de tata mama este acolo din cate stiu trebuie sa imi trimita procura de acolo aici asi dori sa stiu daca poate face ... (vezi toată discuția)
Legat de trecerea frontierei valenovaly valenovaly Bună ziua, am și eu o întrebare pentru dumneavoastră. Am un prieten din Ecuador, rezident in Spania, lucrează legal în Spania... și vrea ca de ... (vezi toată discuția)