avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA

Am primit de la executorul jud. o somatie de plata pentru virarea in contul altei firme a unui debit care nu a fost pricinuit de catre reprezentanti legali ai firmei mele. Persoane necunoscute mie au folosit datele firmei mele si cu stampile false au cumparat marfa de la firma care vrea sa ma execute silit.O problema ar fi ca av. angajat de mine nu a facut opozitie in termen de5 zile pe legea speciala, el a ales solutia de contestare a executarii silite pe procedura civila. Drept care instanta nu a luat in considerare contestatia la executare si am pierdut prin sentinta civila, iar la recurs prin decizie comerciala. Nu sa retinut in apararea mea nici faptul ca sunt deschise D.P. cu A.N. in urma refuzului de a plati B.O. si a plangerilor penale pe care le-am facut la politie,B.O. sunt emise de persoane necunoscute si stampila de pe B.O. sunt false. Firma pagubita a depus plangere penala impotriva firmei mele dar dosarul se afla in stadiu de I.U.P. cu A.N. Cu toate acestea firma mea este executata silit si iau fost luati bani din conturile proprite. Ce mai pot face in aceasta situatie.
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2009
danma, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalin Mihalache , Avocat 16:26, 4 Februarie 2009
in urma dispozitiei de poprire emise de catre executorul judecatoresc, s-a indisponibilizat intreaga suma de bani?
Procesul verbal de distribuire a sumelor vi s-a comunicat? Ptca in urma indisponibilizarii sumelor aflate in contul dvs. in termen de 15 zile trebuia fixata distribuirea sumelor. Aceasta poate fi contestata in termen de 3 zile de la comunicare conf. C. P. Civ.
S-a ridicat numai o parte din suma asa zis datorata.Nu sa comunicat niniun P.V. virarea din cont a fost facuta in data de 24 si 28 12 2008.
faceti contestatie la titlul executoriu, si in cazul in care castigati cereti reantoarcerea executarii si recuperati sumele. Daca ati cerut lucrul acesta si s-a pronuntat definitiv si irevocabil, termenul de a cere contestatie e tardiv introdus.
Aveti nevoie de avocat.
Nu puteti formula aparari de fond decat intr-o singura situatie si anume cand titlul executoriu este o ordonanta de somatie de plata . ( adica atunci cand cei care va executa au obtiunut un titlu in urma unei cereri de somatie de plata, procedura speciala). Daca nu v-ati prezentat, si nu ati formulat actiune in anulare, veti putea face si aparari de de fond, legate de validitatea titlului.

DAca a fost somatie de plata, trebuie sa faceti contestatie la titlu, si sa invocati si aparari de fond. Va trebui sa cereti si dosarul de fond. si aveti sanse sa dovediti ceva...aceasta contestatie se poate face oricand inauntru termenului de a cere executarea silita.

Sfatul meu este sa cereti ajutor calificat daca intr-adevar este asa cum sustineti...Persoana juridica raspunde ..va trebui ulterior sa va recuperati prejudiciile de la cei vinovati, dar i-ati gasit?ati facut demersuri pentru a declara pierduta stampila..etc...?

luati-va avocat, sa va lamuriti macar in ce situatie sunteti. Cu acte.
Orice demers in penal dureaza, asa ca ar trebui sa va ganditi la alte variante.

av. Ileana Schwarz
Stampila este falsa si nu apartine firmei mele si delegatul in urma cercetarilor penale este A.N.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2009
danma, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum contest incuvintarea executarii silite?? bvflorin bvflorin Executorul a obtinut incuviintarea executarii silite a unui BO. In paralel se desfasoara un alt proces in recurs la aceasta investire, intru-cat BO-ul a fost ... (vezi toată discuția)
Opozitie la executare bo Irina S. Irina S. Pot invoca in cadrul opozitiei la executare faptul ca sumele din BO si pentru care s-a inceput executarea silita au fost achitate? (vezi toată discuția)
Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)