mama mea are virsta de 55 si 5luni ar vrea sa se pensioneze pe caz de boala cu inima este posibil? in vara a fost operata de varice dar cu varicele nu te poti pensiona are ceva probleme cu tensiunea.
as dori sa stiu daca se poate pensiona pe caz de boala.
si in special care sint bolile care intra in baza de pensionareMULTUMESC
Drepturile de pensie de invaliditate se acorda daca asiguratul este incadrat intr-un grad de invaliditate de catre comisia de expertiza medicala asupra capacitatii de munca;
In vederea evaluarii capacitatii de munca, potrivit prevederilor art. 71 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, solicitantul trebuie sa depuna cererea si documentele medicale la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii competente, in functie de domiciliul/resedinta acestuia. In urma examinarii clinice si analizarii documentelor medicale, medicul expert al asigurarilor sociale completeaza raportul de expertiza medicala a capacitatii de munca si emite decizia medicala asupra capacitatii de munca
Pensie
casandram
Mama mea s-a operat de varice se poate pensiona pe caz de boala ? daca cam cit este pensia de boala la ora actuala avind in vedere ca ea mai are 5ani pina la ... (vezi toată discuția)
Pensie
sandustoian
daca sant pensionat de boala cu invaliditate permanenta partiala 55 % in spania,; am dreptul la acelasi tip de pensie in romania pt cei aproape 20 de ani de ... (vezi toată discuția)