avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Buna ziua. Am si eu o nelamurire, va rog...Am garantat cu apartamentul un credit pe care l-a luat o persoana. Aceasta nu mai vrea sa achite rata lunara cu toate ca are acelasi venit si loc de munca. Executorul judecatoresc este obligat sa ii faca poprire pe salariu acelei persoane, sau imi va scoate la licitatie apartamentul :(( , asa cum mi s-a spus de la banca? Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: corasa , utilizator 15:55, 18 Octombrie 2012
De la banca vi s-a spus corect :(, interesul creditorului e sa-si recupereze cat de repede suma ce-o datoreaza debitorul. Cum el n-a platit, creditul se declara scadent anticipat si se trece la executare, chiar daca ii pune si lui poprire pe salariu, se va ajunge repede sa execute garantia.
Asta e scopul pt care ati garantat, nu ? Daca imprumutatul nu plateste, sa aiba banca ce executa si din ce se indestula.
Va multumesc frumos pentru raspuns...Si credeti ca exista o solutie sa imi recuperez ceva de la persoana care nu si-a mai platit creditul ?...
Sigur, actiune in regres impotriva celui care a contractat creditul, intemeiata pe contractul de ipoteca si pe faptul ca ati fost executat. Chiar si in lipsa lor, v-ati fi putut intemeia pe ideea de imbogatire fara justa cauza.

Daca e posibil, incercati sa "amenintati" acea persoana sa ramburseze creditul spunandu-i ca daca nu plateste creditul, va trebui sa dea banii dvs in instanta, si inca mai mult, deoarece veti cere pe langa contravaloarea casei si daune (simplul fapt ca el a fost de rea-credinta in relatia cu banca v-a pus pe dvs in situatia de a pierde casa, v-a generat cheltuieli si prejudicii morale).
In orice caz, va sfatuiesc sa va angajati un avocat, deoarece in eventualitatea in care veti fi executat pe casa, procesul impotriva acelei persoane va trebui derulat intr-un mod cat mai eficient si sigur, cu toate precautiile necesare, inclusiv sechestru.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
corasa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)
Se poate? credit ipotecar- imposibilitate de plata bogdan36 bogdan36 Buna seara, Am un credit imobiliar la care am platit 5 ani. Acuma nu mai reusesc sa platesc rata. Daca nu mai platesc si il ia banca si cu suma cu care se va ... (vezi toată discuția)
Credit ContSters306046 ContSters306046 Buna ziua, in timpul casatoriei am contractat un credit impreuna cu fostul sot (eu titular, el codebitor), pentru care nu s-a facut o actiune legala de ... (vezi toată discuția)