avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua,

Pe data de 03.10.2012 mi sa desfacut contractul de munca din motive financiare ale firmei. Pe data de 04.10.2012 am aflat ca sunt insarcinata in 5-6 saptamani. Problema este ca eu mi-am schimbat cnp-ul din cauza ca mi-a fost gresit pe certificatul de nastere si acum am probleme cu stagiu de cotizare deoarece cca 8 ani de cotizare au ramas pe vechiul cnp. Am fost la AMOFM Bucuresti, am depus copii de pe vechile acte cu cnp-ul gresit si de pe actele noi pentru a mi se modifica stagiul de cotizare ca sa pot lua somaj, dupa care sa intru in indemnizatia de crestere a copilul. Problema a doua ar fi ca la AMOFB dureaza aceasta modificare, si as vrea sa-mi platesc eu darile la stat pentru luna/lunile in care intarzie modificarile pentru stagiul de cotizare. Cum pot face sa obtin pana la urma indemnizatia. In cartea de munca am 11 ani jumatate, dar la stagiu ma gasesc decat cu 3 ani.

Multumesc frumos,
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
roxana_susanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxana_susanu , utilizator 15:25, 17 Octombrie 2012
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC nu are relevanta plata contributiilor sau a impozitului pe venit.

2. Asa ca rugati pe cei de la AMOFM sa urgenteze rezolvarea problemei pentru a putea sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.

3. Trebuie sa faceti demersurile pentru modificarea CNP si la Casa de Pensii si la Casa de Asigurari de Sanatate pentru a nu avea neplaceri mai tarziu.
Buna ziua,

La Casa de pensii a fost facuta modificarea cnp-ului, doar ca cei de la AMOFM spun ca programul lor de stagii de cotizare nu permite modificarea cnp-ului unei persoane si in cazul asta ce pot face? Deoarece la depunerea dosarului pentru somaj nu-mi accepta desfasuratorul de la casa de pensii unde si am 11 ani.

Multumesc frumos
1. Faceti o sesizare la ANOFM, pe
[ link extern ]

2. Spuneti si acolo ca aveti nevoie urgent de rezolvarea problemei pentru a nu pierde indemnizatia pentru CCC.
Va multumesc din suflet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru somaj mocanuveronica mocanuveronica Bună ziua ! Mi-am bagat actele necesare pt. şomaj în urma desfiinţării locului de muncă . Eu am lucrat la firma respective 11 ani , din care 4 ani am ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj si impozitare plati compensatorii guiualina guiualina Buna ziua! In momentul de fata sunt in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani, dar fara plata indemnizatiei, pt. ca am ales varianta ... (vezi toată discuția)
Daca in timpul somajului ramai insarcinata poti beneficia de indemnizatia de cresterea copilului? Mada.S Mada.S Este posibil sa primesti indemnizatie de crestearea copilului in conditiile in care ramai insarcinata in perioada in care se acorda somaj? (6 luni somaj). ... (vezi toată discuția)