Buna ziua, daca fac sesizare la ITM pentru nereguli la locul de munca unde am ""lucrat"" (vorba vine, ca nu mi-au facut c.i.m...) imi dau si mie amenda pentru munca prestata la negru? (5 zile cat am tot asteptat sa imi faca c.i.m. si nu s-a mai intamplat)
Si amenda de unde o recupereaza statul daca munciti la negru? =D>
N-au de ce sa va dea amenda daca nu sunteti vinovat ca ati muncit la negru, ci angajatorul n-a intocmit formalitatile muncii conform legii... parerea mea
mersi pentru raspuns, mai bea o cafea si incearca sa te trezesti mai bine, am spus ca AM LUCRAT 5 zile ca am tot asteptat sa-mi faca c.i.m-ul (stiu ca trebuia din prima zi, dar m-am tot amanat din diverse motive), daca nu ai un sfat sa-mi dai...macar lasa ironiile!
Da, stiam asta....dar nu specifica cand anume se da amenda. Atunci cand se face un control si te prinde asupra faptei, nu? Dar eu nu mai lucrez.....si din moment ce este sesizare...de ce mi-ar da amenda si mie?!
Sau as putea sa fac si alta sesizare in afara de munca la negru, ca au multe "probleme". De exemplu nu se acorda repausul saptamanal de 2 zile consecutive, se lucreaza mai mult de 60 de ore pe saptamana fara ca sa se acorde ore suplimentare sau ceva de genu, se lucreaza 12 ore pe zi, o singura persoana pe schimb, fara sa ai posibilitatea sa iti iei o pauza de macar 10 min in tot acest timp....cum sa procedez?
Puteti sesiza orice aspect ITM-ului, este de datoria lor sa investigheze si sa constate contraventiile respective.
Inspectorii de munca va pot sanctiona sau nu si pe dvs. pentru munca la negru...
Bani nerecuperati
tzytzyyy
Buna ziua, am lucrat la negru timp de 2 luni, nu am primit nici macar jumatate din banii promisi, acuma anajatorul nu mai raspunde sau cand raspunde zice ca nu ... (vezi toată discuția)