avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... taxe si impozite pentru cladiri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

taxe si impozite pentru cladiri

#-obuna ziua,
blocul x cu 2 scari au fost anvelopate, unde s-a dat si 10 ani garantie, s-a platit lucrarea de catre proprietari. Acuma, prorietarii (asociatia de prorietari) a facut cerere pt autorizatie de constructie, anvelopare mai bine zis...retroactiv.... pentru blocul anvelopat. Aceasta autorizatie trebuie depusa la impozite si taxe pt a li se scade impozitul pe casa. Primaria nu vrea sa faca acest lucru, exista o alta cale ? Prorietarii s-au grabit sa dea banii acestor firme care fac anveloparea, vin azi si in 4-6 zile este gata lucrarea. Proprietarii sunt persoane in varsta si au facut acest efort ca banii sa se reflecte in impozitul pe casa scazut. #-o
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:07, 17 Octombrie 2012
Doar primaria emite autorizatia de constructie, si demersurile se fac din timp si sunt necesare nu doar pentru aceasta scutire. Dar sincer, eu am avut aceasta aprobare de la primarie, dar de scutit nu m-a scutit nimeni de impozit si nici nu mi-a scazut nici un ban din el. Cand am intrebat mi-au spus ca scutirea de impozit este o "poveste". Sper ca la voi sa fie alta "poveste" si poate, sa reusiti! Tot ce v-am spus este doar un punct de vedere pe care il am in urma propriei experiente.
Conform prevederilor art. 286 (alin. 8 şi 9) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal cu modificările şi completările ulterioare, consiliile locale pot acorda scutiri de la plata impozitului pe clădire sau o reducere a acestuia pe o perioadă de minim şapte ani pentru proprietarii care îşi reabilitează termic locuinţele pe cheltuială proprie. De asemenea, legea prevede că persoanele care execută lucrări de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor sunt scutite de impozitul pe casă cel puţin o perioadă de cinci ani. Consiliile locale pot aproba perioade mai lungi de timp pentru acordarea facilităţilor şi pot diminua procentul de scutire de impozit în funcţie de impactul produs asupra bugetului administraţiei locale.

In situatia executarii de modernizare la condominiu respectiv anvelopare termica, pentru a fi scutiti de plata impozitului pe cladire, proprietarii trebuie sa deţina autorizaţie de construire pentru lucrarile de reabilitare termica ,sa prezinte certificat de performanţa energetica de la un auditor energetic acreditat si la final, proprietarii trebuie sa obţina si un proces verbal de recepţie a lucrarii.









~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli dupa envelopare Dragnea Ioan Dragnea Ioan Am facut enveloparea apartamentului (din bloc), acum instalez centrala termica de apartament. Care sunt demersurile ce trebuie sa le fac pentru recuperarea, ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca o cladire care detine certificat de performanta energetica conform legii nr. 372/2005, este scutita de ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatia de proprietari just_me26 just_me26 buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari deci 40 apartamente, in data de 15 iunie 2011 ni s-a spus de catre sefa de scara ca s-a vorbit cu o ... (vezi toată discuția)