Buna ziua. Multumesc persoanelor care m-au ajutat si pana in acest punct cu informatii in cazul despre care voi intreba si astazi. Impreuna cu niste colegi, l-am dat in judecata pe fostul angajator pentru ca nu ne platise ultimele 3 salarii. La prima infatisare, s-a amanat pentru a i se gasi adresa, la a doua infatisare am fost din nou amanati, pentru a vedea statele de plata si fisele de prezenta, desi in dosar scrie negru pe alb ca banii respectivi nu i-am primit si ca am fost la servici. In 22 noiembrie ar trebui sa mergem la tribunal la o noua infatisare, insa ieri am aflat ca paratul si-a schimbat din nou adresa, fugand de multe alte persoane care l-au dat in judecata. Intrebarea mea ar fi: putem merge la tribunal sa ne adresam cuiva pentru a se verifica adresa noua, pentru a nu fi din nou amanate in noiembrie din cauza ca, din nou, nu va fi gasit la adresa veche? Multumesc mult!
Daca procedura de citare a fost corect facuta pt termenul din noiembrie, nu este nevoie sa faceti alte demersuri. Oricum citatiile pt acel termen au fost deja expediate, iar intre termene nu dispune nimeni nicio masura in dosar.
Preventiv faceti dvs demersuri la registrul comertului si aflati sediul angajatorului dvs iar acest raspuns il veti depune la termen daca cumva procedura de citare se va intoarce cu mentiunea destinatar mutat.
Nu va faceti griji pentru schimbarea adresei paratului/ei ... daca aceasta s-a produs dupa introducerea actiunii , atunci sunt incidente prevederile art.98 C.proc.civ., si anume: Schimbarea domiciliului uneia din părţi în timpul judecăţii trebuie, sub pedeapsa neluării ei în seamă, să fie adusă la cunoştinţa instanţei prin petiţie la dosar, iar părţii potrivnice prin scrisoare recomandată, a cărei recipisă de predare se va depune la dosar o dată cu petiţia prin care se înştiinţează instanţa despre schimbarea domiciliului.
Schimbarea domiciliului uneia din părţi în timpul judecăţii trebuie, sub pedeapsa neluării ei în seamă, să fie adusă la cunoştinţa instanţei prin petiţie la dosar, iar părţii potrivnice prin scrisoare recomandată, a cărei recipisă de predare se va depune la dosar o dată cu petiţia prin care se înştiinţează instanţa despre schimbarea domiciliului.
Asta numai daca partea s-a prezentata personal sau prin reprezentant in instanta si are termen in cunostinta.
Daca insa nu s-a prezentat niciodata atunci va fi citata pt fiecare termen de judecata. Si atunci este posibil ca un momet dat procedura de citare sa se intoarca cu mentiunea " destinatar mutat". De aceea eu am recomandat sa aiba date mai noi despre sediul societatii.
Competenta
bryan
daca paratul isi schimba domiciliu si ulterior am aflat noua adresa, in instanta pot cere sa fie trimisa cererea la noua adresa :trebuie sa fac cerere scrisa? ... (vezi toată discuția)