intrebarea mea este simpla .daca cineva ma actioneza in instanta si eu am domiciliu de ceva vreme peste hotare poate sa castige procesul prin faptul ca eu nu m am prezentat(eu nestiind ca fiind actionat in instanta)?
Cererea se face la instanta domiciliului paratului. Daca paratul are domiciliul in strainatate sau nu are domiciliu cunoscut, cererea se face la instanta resedintei sale din tara, iar daca nu are nici resedinta cunoscuta, la instanta domiciliului sau resedintei reclamantului.
Schimbarea domiciliului uneia din parti in timpul judecatii trebuie, sub pedeapsa neluarii ei in seama, sa fie adusa la cunostinta instantei prin petitie la dosar, iar partii potrivnice prin scrisoare recomandata, a carei recipisa de predare se va depune la dosar o data cu petitia prin care se instiinteaza instanta despre schimbarea domiciliului.
Competenta
bryan
daca paratul isi schimba domiciliu si ulterior am aflat noua adresa, in instanta pot cere sa fie trimisa cererea la noua adresa :trebuie sa fac cerere scrisa? ... (vezi toată discuția)