avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicarea actelor de procedura la o alta adresa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicarea actelor de procedura la o alta adresa

Am pe rolul judecatoriei un proces, dar corespondenta (citatiile, intampinarea etc.) vin pe adresa de domiciliu. Intrebarea este daca imi fac viza de flotant pt adresa unde locuiesc (in alt oras) pot solicita cu succes la judecatorie trimiterea documentelor aferente procesului pe adresa noua?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:07, 9 Mai 2012
Da, puteti.
Conform Art. 98 din Codul de procedura civila , schimbarea domiciliului uneia din părţi în timpul judecăţii trebuie, sub pedeapsa neluării ei în seamă, să fie adusă la cunoştinţa instanţei prin petiţie la dosar, iar părţii potrivnice prin scrisoare recomandată, a cărei recipisă de predare se va depune la dosar o dată cu petiţia prin care se înştiinţează instanţa despre schimbarea domiciliului.
Va multumesc pentru raspuns. In cazul acesta va trebui neaparat sa fac dovada ca mi-am schimbat domiciliul (sa-mi fac viza de flotant) sau sunt suficiente cele 2 adrese mentionate in lege?
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
cristian_saulea, utilizator
Nu este necesar sa atasati dovada. O simpla cerere in care aratati domiciliul ales este de ajuns. Pastrati dovada depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare sediu firma, neprimirea de citatie contestare decizie concediere andrei_coma andrei_coma Buna, as vrea sa stiu daca firma va fi instiintata in cazul in care s-a trimis citatia privind contestarea deciziei de concediere la adresa firmei, dar intre ... (vezi toată discuția)
Reclamatul a schimbat adresa ContSters225946 ContSters225946 Buna ziua. Multumesc persoanelor care m-au ajutat si pana in acest punct cu informatii in cazul despre care voi intreba si astazi. Impreuna cu niste colegi, ... (vezi toată discuția)
Corespondenþã articole! ContSters61634 ContSters61634 Ce art. din noul cod de procedura civilă corespunde art. 98 din vechiul cod de procedură civilă? Mulţumesc. [i]Art. 98. Schimbarea domiciliului uneia ... (vezi toată discuția)