avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaș cauze medicale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș cauze medicale

Buna ziua!
În cazul în care decesul a survenit unei boli contractate în timpul și din cauza îndeplinirii obligațiilor militare în conformitate cu art. 86 alin 2 din Legea nr. 263/2010 soțul supraviețuitor care nu are niciun venit la această ora poate beneficia de pensie de urmaș? Precizez faptul că persoana care a decedat era cadru activ.
Cel mai recent răspuns: primariabaneasa , utilizator 09:43, 13 Aprilie 2013
Actele necesare pentru pensia de urmas sunt cele prevazute la art. 76 alin. (1), pct. c) din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010.
Pentru decesul cauzat de boala profesionala, pe langa copia certificatului medical constatator al decesului, trebuie prezentata si o copie a fisei de declarare a cazului de boala profesionala (copie BP2).
Mulțumesc frumos pentru toate informațiile furnizate!

Buna ziua,
Am o nelamurire si as ruga pe cineva, daca poate sa ma ajute:
Sunt urmaș a unui cadru MAI si am primit Decizia de respingere a pensiie de urmas, pe care vreau sa o contest. Casa de pensiei a MAI are sediul in Bucuresti, str. George Georgescu nr. 3, sector 4, dar...la art. 14 alin. 1 din HG 735/2010 se prevede ca "impotriva deciziilor de pensie recalculate se poate introduce contestatie in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile de contestatii care functioneaza in cadrul M.Ap.N., MAI si SRI". Sa inteleg ca comisia de contestatii nu face parte din Casa de pensii ci este o structura distincta din cadrul MAI, caz in care ar trebui sa trimit contestatia la MAI, care are o alta adresa, respectiv, Piata Revolutiei, nr.1A, sector 1, Bucuresti, Intrarea „D” ?.
Deci, intrebarea ar fi, unde sa trimit contestatia ???
Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce articol de lege sa ma refer ? ContSters326883 ContSters326883 Mi s-a respins dosarul de inscriere la pensie la limita de virsta . Va rog sa-mi spuneti la ce lege sa ma refer cind voi cere judecatorului cererea la ... (vezi toată discuția)
Furt sau nevoi ale mapn pentru interceptarea ozn-rilor flocirel flocirel In anul 2010 am fost... sanctionat(ca toata lumea) cu 25 %,am inteles in sensul ca a fost condamnata toata lumea.Primesc mai acusica cateva zile o noua decizie ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizia pensionare NiculaeB NiculaeB din 18 ani grupa ll mi se ia in calcul doar 12, pe motiv ca in perioada cand am fost sef de compartiment ctc , AQ nu beneficiez de grupa ll.Mentionez ca in CM ... (vezi toată discuția)