Buna ziua
Avem o unitate cu activitate de comerti cu amanuntul si comercializam produse de origine animala (salate cu pui ambalat ) si va rog sa-mi ajutati cu conditiile in care permit normele sanitar veterinare privind depozitarea acestor produse de origine animala EXPIRATE (deseuri) pana la ridicarea acestora de catre producator.
Defapt care sunt conditiile pe care trebuie sa indeplineasca unitatea privind depozitarea deseurilor de origina animala?
Multumesc
Buna ziua
Avand in vedere faptul ca produsele cu pricina, o data expirate, se degradeaza foarte repede, cel mai bine este sa scapati de ele cat mai repede si sa nu le depozitati prea mult, pe cat posibil. Pentru depozitarea lor va trebuie un recipient frigorific, pt a preveni descompunerea, iar recipientul trebuie sa fie separat complet fata de locul in care depozitati marfa pt procesare/ vanzare si inscriptionat corespunzator. Zona in care depozitati aceste deseuri trebuie sa fie oarecum securizata, pt a nu permite accesul voit/ accidental al persoanelor neautorizate in zona respectiva, nu vreti sa va transformati in focar de infectie.....
Avand in vedere ca este totusi un deseu "delicat" si instabil, este posibil ca firma ce va asigura preluarea lui pentru incinerare sa va puna la dispozitie un anumit tip de container (pt a minimaliza contactul cu deseul in momentul preluarii). Avand in vedere faptul ca eliminarea acestor tipuri de deseuri este destul de costisitoare, eu v-as recomanda sa nu mai lasati marfa sa expire :D. Nu stiu care sunt considerentele birocratice interne si eventualele costuri, dar eu le-as dona unei cantine sau le-as imparti gratuit/ 1+1 gratis, cu o zi-2 inainte sa expire, ca sa nu trebuiasca sa dau banuti ca sa ma descotorosesc de ele ca deseu ulterior........nu dati cu pietre in mine.......:)
Marfa expirata
andryzs
Buna ziua
Avem o unitate cu activitate de comerti cu amanuntul si comercializam produse de origine animala (salate cu pui ambalat ) si va rog sa-mi ajutati cu ... (vezi toată discuția)