avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Documente necesare....
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Documente necesare....

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati prin a-mi spune ce documente trebuie sa existe la bordul unui autobuz care face curse ocazioanale cu persoane,dar mai ales care in roginal si care pot fi in copie...
De asemeni,va mai rog sa imi spuneti pentru ce foloseste certificatul de clasificare si daca trebuie sa fie la bord in oroginal?daca se poate si art.de lege care prevede acest lucru.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: autovlad , utilizator 18:53, 21 Martie 2014
Norme metodologice privind aplicarea prevederilor referitore la organizarea si efectuarea transporturilor rutiere si a a activittilor conexe stabilite prin OG 27/2011 privind transporturile rutiere

V.3.1.3 Transportul rutier contra cost de persoane prin servicii ocazionale

Art. 75. - (1) Transportul rutier contra cost de persoane prin servicii ocazionale se efectuează de către operatorii de transport rutier numai pe baza documentului de transport.
(2) În sensul alin. (1), prin document de transport se întelege documentul de control al cărui model este prevăzut în anexa nr. 22 la prezentele norme metodologice.
(3) Documentul de control este format din foi de parcurs detasabile, în două exemplare, legate în carnete de 25 de file numerotate consecutiv de la 1 la 25.
(4) Foile de parcurs se completează în dublu exemplar de către operatorul de transport rutier, pentru fiecare călătorie înainte de începerea acesteia.
(5) Primul exemplar al foii de parcurs, denumit original, se detasează din documentul de control imediat după completare si se păstrează la bordul autovehiculului pe toată durata transportului pentru care a fost întocmit.
(6) Al doilea exemplar al foii de parcurs, denumit copie, se păstrează în carnetul prevăzut la alin. (3) tinut la sediul operatorului de transport rutier.

Art. 76. - În cazul transportului rutier contra cost de persoane prin servicii ocazionale, efectuat pe bază de comandă sau contract încheiat de operatorul de transport rutier cu beneficiarul transportului, acesta trebuie sa contină cel putin următoarele date:
a) denumirea beneficiarului;
b) codul unic de înregistrare;
c) adresa beneficiarului (adresa de comunicare a actelor);
d) traseul;
e) punctul de îmbarcare si cel de debarcare a persoanelor transportate;
f) perioada de desfăsurare a serviciului respectiv.

Art. 77. - Suplimentar fată de documentul de transport, în cazul transportului rutier contra cost de persoane prin servicii ocazionale, la bordul autobuzului trebuie să se mai afle:
a) legitimatia de serviciu valabilă a conducătorului auto, din care să reiasă că este angajat al operatorului de transport;
b) contractul de închiriere sau de leasing în original ori copia conformă cu originalul, în cazul în care autovehiculul rutier este de܊inut cu contract de închiriere sau de leasing;
c) actul prin care se dovedeste dreptul de muncă în România, în cazul conducătorilor auto cetăteni ai statelor nemembre ale Uniunii Europene;
d) asigurarea pentru persoanele transportate si bagajele acestora pentru riscuri de accidente ce cad în sarcina operatorului de transport rutier, în copie;
e) certificatul de competentă profesională al conducătorului auto, valabil pentru tipul de transport efectuat.

Art. 78. - (1) Documentul de control se eliberează la cerere de Autoritatea Rutieră Română - A.R.R după prezentarea documentului de plată a tarifului de eliberare.
(2) Documentul de control utilizat de către operatorul de transport rutier este nominal, nefiind
transmisibil.

pai asta e legea, dar daca eu nu sunt angajatul operatorului de transport care efectueaza cursa ocazionala, si sunt legitimat la un alt operator care face transport local, ce se intampla ?? Pot merge in cursa ?? :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu marfa pana in grecia monii23 monii23 Buna ziua. O firma, dar nu de transport, ci pe cont propriu trebuie sa duca marfa inapoi storno in grecia. Trece masina cu soferul prin Bulgaria si ... (vezi toată discuția)
Ordin comun mtr. nr.1260/ 10.10.2013 si ms nr.1390/ 18.11.2013 parlucian parlucian Buna ziua, am inteles ca legea 1390/2013 ar obliga soferii profesionisti sa detina la bordul autovehiculului dosarul analizelor medicale + testul psihogic. Ele ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala paulay25 paulay25 V-as ruga daca ati putea sa mi spuneti, in cazul in care imi deschid o Intrep.Individuala, as putea sa obtin de la ARR, licenta ptr.transport persoane????(am ... (vezi toată discuția)