avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... persoane cu handicap accentuat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

persoane cu handicap accentuat

Buna ziua!
Vreau sa va intreb, daca o persoana (din familia mea) care are o multitudine de boli foarte grave (diabet insulino-dependent grav, IC grava, operatie pe cord deschis, operatie laringo, etc) a primit de la comisia de acordare a deciziilor pentru persoanele cu handicap, decizia de handicap cu grad accentuat, este corecta? decizia a venit ieri si, chiar daca noi am solicitat si insotitor, avand in vedere ca persoana nu poate vorbi si nuu poate fi lasat singur (la recomandarea verbala a medicului curant). Ce mai putem face in acest moment?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:04, 18 Octombrie 2012
In temeiul disp art 36 din L nr 7/1996 republicata
Persoana cu handicap grav are dreptul ,in baza evaluarii sociopsihomedicale ,la un asistent personal

Deoarece comisia medicala de expertiza medicala ,in baza documentelor medicale a apreciat ca starea actuala a solicitantului este incadrabil in gradul "accentuat",pe cale de consecinta,nu puteti beneficia de facilitatea prevazuta de disp art 36
Daca apreciati ca decizia este neintemeiata,aveti dreptul sa contestati solutia si incadrarea la comisia superioara de expertiza medicala persoane cu handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate - diabet gabrielsavu gabrielsavu Care este sansa mea de a fi pensionat inainte de vreme sau cand pot fi pensionat si in ce conditii ? Am 54 de ani, Sufar de diabet insulino-dependent din anul ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate si/sau indemnizatie de handicap jonela19 jonela19 buna ziua, sunt o persoana de 56 ani, diagnosticata cu diabet zaharat tip II insulino dependent si am fost operata in 2010 de cancer de colon cu grad ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap narcisachiriac narcisachiriac buna ziua sun cu diabet zaharat insulino dependent si fac 4 doze de insulina pe zi de la varsta de 11 ani in prezent am 34 deci de 23 de ani sufar de aceasta ... (vezi toată discuția)