avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transmiterea obligatiilor contractuale catre succesori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transmiterea obligatiilor contractuale catre succesori

Care este corespondentul art. 1282 alin. (1) din codul civil nou la codul civil vechi?

Codul nou prevede:
Transmisiunea drepturilor si obligatiilor catre succesori

Art. 1.282. - (1) La moartea unei parti, drepturile si obligatiile contractuale ale acesteia se transmit succesorilor sai universali sau cu titlu universal, daca din lege, din stipulatia partilor ori din natura contractului nu rezulta contrariul.

Alte discuții în legătură

Daune la terminarea dreptului de uzufruct luna11 luna11 Buna seara As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care, la expirarea dreptului de uzufruct (prin deces), se constata ca imobilul nu a fost intretinut ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare Lillys Lillys Buna ziua!As dori sa imi spuneti daca un contract de vanzare-cumparare incheiat intre parinte si unul dintre copii poate fi atacat de celalalt copil dupa vreo ... (vezi toată discuția)
Continuare arenda chiar cu decesul arendatorului DorinaCet DorinaCet Buna ziua. Eu sunt un arendas care vrea sa ia in arenda un teren pe zece ani , dar nu pentru cultura mare ci pentru arbusti fructiferi. Arendatorul este batran ... (vezi toată discuția)