avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de nastere

Buna ziua!
O persoana care nu a fost angajata si a nascut un copil( nici sotul nu e angajat) beneficiaza de indemnizatie sau doar de alocatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 18 Octombrie 2012
Va beneficia numai de alocatia respectiva .... pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, singura modalitate este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebare despre alocație/indemnizatie creștere copil TFAmsxXx TFAmsxXx Buna ziua ! Întrebarea mea ar fi următoarea : există vreun tip de alocație ori indemnizație în cazul în care tatăl este angajat si lucrează iar mama ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Teomiu Teomiu Soțul meu e administrator firma dar si angajat la propria firma as vrea sa știu daca poate intra in ccc Multumesc (vezi toată discuția)