Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica. In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin CCM sau ROI. In situatii de exceptie, zilele de repaus saptamanal pot fi acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice... (art. 137 al. 1, 2, 4 Codul Muncii)
Dispozitiile art. 137 alin. (1) din Codul muncii nu sunt imperative, în sensul ca nu este necesar ca cele doua zile libere sa fie acordate sambata şi duminica, putand fi stabilite şi alte doua zile consecutive.
Perioada de activitate continua ce nu poate depaşi 14 zile calendaristice.
In cazul in care un angajat lucreaza intr-o saptamana si sambata, cand ii acordam cele 2 zile consecutive de repaus? Duminica si luni? Exista un termen legal in care trebuie sa i le acordam?
In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Deci stabiliti dvs. in ce zile le acordati.
In acest caz trebuie sa acordati si un spor la salariu stabilit prin CCM sau c.i.m.