avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca fara repaus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca fara repaus

Care este numarul maxim de zile consecutive de munca (fara zile de repaus) pentru un salariat?
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 15:17, 18 Octombrie 2012
Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica. In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin CCM sau ROI. In situatii de exceptie, zilele de repaus saptamanal pot fi acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice... (art. 137 al. 1, 2, 4 Codul Muncii)
Dispozitiile art. 137 alin. (1) din Codul muncii nu sunt imperative, în sensul ca nu este necesar ca cele doua zile libere sa fie acordate sambata şi duminica, putand fi stabilite şi alte doua zile consecutive.

Perioada de activitate continua ce nu poate depaşi 14 zile calendaristice.
In cazul in care un angajat lucreaza intr-o saptamana si sambata, cand ii acordam cele 2 zile consecutive de repaus? Duminica si luni? Exista un termen legal in care trebuie sa i le acordam?
Art. 137 alin.2 din Codul muncii specifica:

In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Deci stabiliti dvs. in ce zile le acordati.

In acest caz trebuie sa acordati si un spor la salariu stabilit prin CCM sau c.i.m.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ore sambata si duminica ritasa ritasa buna ziua ,va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum ar trebui sa-mi fie platite orele de sambata si duminica, mentionez ca lucrez in tura de 12 cu 24 ,iar ... (vezi toată discuția)
Spor de sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin un angajat a desfasurat program de paza 24 cu 48 ore,datorita planif lucra inclusiv si sambata si duminica.CF art 137 al 2 i s a aplicat un spor de 100%ptr ... (vezi toată discuția)
Cim cu timp partial dijmarescu dijmarescu Buna ziua, In situatia unui CIM cu timp partial, cu program de lucru de miercuri-duminica se plateste spor de simbata duminica daca se acorda zile libere ... (vezi toată discuția)