avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Escroci care sar in fata masinii si cer bani...., ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Escroci care sar in fata masinii si cer bani...., prefera trecerile de pietoni....in special

Buna ziua

Intampin o problema delicata, prietena mea oprise regulamentar la o trecere de pietoni, mai bine zis pe trecere si se asigura la intrarea pe o artera circulata unde trebuia sa faca la stanga, cand s-a eliberat intersectia s-a pus in miscare si in acelasi timp a auzit un potop de injuraturi si urlete din lateral, dreapta, spate. O oprit masina si a coborat nedumerita.....in spate o femeie batrana striga disperata insotita de fiica ei ca ar fi fost calcat cu roata din spate a masinii.....prietena mea s-a speriat atat de tare incat a urcat-o in masina si a dus-o la spital, a chemat si politia, reconstituire....bla bla bla. La spital s-a demonstrat ca nu are nimic la picior, nici macar o vanataie, dar i-au dat o perioada de repaus la pat mai mult la presiunea asa-zisa a victimei care sustinea ca nu poate calca, diagnosticul pus de medic a fost o echimoza, cam vreo 12 zile de ingrijiri medicale datorita varstei, ca o asigurare suplimentara i-a pus si o fasa ghipsata. Dupa apx o saptamana s-a mers din nou la medic pt scoaterea fasei cand doctorita a ramas consternata vazand cu nu exista nici cea mai mica urma de echimoza, a recunoscut faptul ca diagnosticul initial era gresit, dar a recunoscut ca nu se mai poate face nimic si ca daca victima vrea sa depuna plangere se va remedia eroarea. La reconstitutire politistii si-au dat seama cu cine au de-a face si au rugat-o pe prietena mea sa nu se lase manipulata de persoanele in cauza....care brusc devenisera cele mai bune prietene....ne faceau invitatii la nu stiu ce pomana....etc. In declaratia data am mentionat si o chestie importanta ca trecerea nu era marcata si cu indicatoare pietonale, era doar doar o trecere stearsa...ma rog nu stiu cat va conta!
Aceste fapte s-au intamplat la inceputul lunii noiembrie 2008, de atunci nu am mai auzit nimic de la politie pana astazi cand prietena mea a fost chemata la politie maine de dimineata!
Va rog sa imi spuneti si mie pana unde se poate ajunge maxim ca si repercusiuni si ce se intampla daca babele nu au dat nici o declaratie sau daca nu au venit cu ceva de la IML, ma gandesc ca deja au trecut aproape 3 luni.
Precizez ca prietena mea a fost chemata maine de dimineata la departamentul de cercetari-penale.

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: ContSters59982 , utilizator 11:26, 30 Iulie 2009
Persoanele erau angajate regulamentar pe trecerea de pietoni ?Numai in acest caz ar fi angajata raspunderea penala a dvs.
In lipsa traversarii regulamentare pe trecerea de pietoni , pietonul poarta intreaga raspundere in producerea accidentului .Din cele relatate de dvs nu reiese vinovatia dvs in producerea accidentului.
Relatati cu sinceritate agentilor de politie imprejurarile in care acesta s-a produs . Numai in masura coroborarii tuturor mijloacelor de proba (depozitiile martorilor , declaratiile partii vatamate , ale invinuitului ) se poate determina carei persoane ii revine vinovatia !
Succes.

Buna ziua,

Si cum s-ar putea demonstra chestia asta?, credeti ca "victimele" vor declara ca traversau hai-hui strada! Politia ne-a zis foarte clar ca daca victima nu declara ca traversa oblic pe trecere noi suntem vinovati!
Ce putem face in situatia asta?
Martori exista ?depozitiile martorilor vor fi apreciate in concret de catre agentii de politie.
Cititi atent mesajul de mai sus.
Cum traversau strada ?dati-ne mai multe detalii. mai mult de atat, pt a fi angajata raspunderea penala a dvs, luxatia trebuie sa survina in urma impactului cu masina dvs, nu din cauza starii de sanatate precare a femeii....
(trebuie sa existe legatura de cauzalitate intre actiunea ilicita si urmarea imediata...)
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna dimineata,

Tocmai ce am venit de la cei de la cercetari penale...sunt un pachet de nervi! Sa detaliez un pic mai mult toata actiunea:
La inceputul lunii noiembrie, in primele zile ale lunii, prietena mea venea de la munca, in jurul orei 18 opreste regulamentar la o intersectie cu o artera circulata se asigura, in timpul asta masina era oprita pe un marcaj pietonal, lipsit de indicator, cand a considerat ca poate intra in intersectuie s-a incadrat pe sensul de mers (repectiv stanga). In timpul asta a auzit un potop de injuraturi din spatele masinii, neintelegand ce se intampla a oprit imediat masina. Spre ea veneau 2 femei in etate, una dintre ele declarand ca a fost calcata cu roata din spate dreapta a masinii. Prietena mea nu a sesizat nici un impact dar fiind de buna credinta a sunat la 112 unde i s-a recomandat sa mearga la spitalul Sf Pantelimon, s-a dus cu femeile direct la radiologie unde doctorita radiolog i-a spus femeii ca are toate bolile posibile (femeia are 84 ani) dar nu are nimic de la accident, de precizat ca femeia are artrita si ca are gleznele umflate (asta ne-a speriat mai mult pe noi). In timpul asta a sosit si politita care a mers sa faca poze la masina, cat am stat noi cu politita babele au facut un scadal monstru la camera de garda in privinta filmului de radiografii pe care l-au luat acasa impotriva opozitiei medicilor, de asemenea au puso presiune psihica enorma pe medici prin scandal obligandu-i sa ii puna si o fasa ghipsata si diagnosticul initial pus de radiolog (verbal de altfel) a fost schimbat in scris in contuzie, cu mentiunea sa revina peste o saptamana sa ii scoata ghipsul. Toata saptamana respectiva prietena mea a fost taxiul lor, pt ca respectivele ii promiteau ca nu au nici o pretentie de la ea si ca imediat dupa ce ii vor scoate ghipsul va merge la politie si va da o declaratie care sa nu ne incrimineze. Ideea e ca dupa o saptamana am mers din nou la spital si iarasi acelasi scandal ca sa ii mai lase ghipsul macar 2 saptamani, doctorita a realizat ca de fapt sunt 2 escroace pt simplul fapt ca nu mai exista nici macar a acelei contuzii si de fata cu mine le-a spus sa zboare ca nu au nimic si ca niciodata nu au avut nimic. Li se cam taiat elanul si datorita faptului ca o sunau mereu pe prietena mea si o faceau sa planga invinovatind-o le-am zis ca de acum inainte daca au ceva de discutat sa dicute cu mine...nu au mai sunat de atunci.
IERI am fost sunati de la cercetari penale sa ne prezentam la birou pt o discutie. Am mers de dimineata, ni s-a transmis ca s-a facut citatie catre "victime" si ca s-au prezentat la politie, nu au depus nici o declaratie, nu au venit cu nici un certificat de la IML doar au insistat pe langa politist sa ne sune si ne propuna impacare, ca ele sunt dispuse la asa ceva, in conditiile in care ele au nr nostru. Politistul le-a refuzat dar totusi ne-a chemat pt aceasta discutie, am inteles ca citatia s-a facut abia saptamana trecuta! Nu am de gand sa le dau nimic acestor escroace care au cunostinte solide in domeniul asta ce ma face sa cred ca au mai trecut prin asa ceva, ne-au pacalit abil in toata chestiile, daca e nevoie voi face plangere impotriva medicului care a dat diagnosticul initial eronat si care nu doreste sa isi asume raspunderea lui. Martori din partea noastra nu sunt, nu stiu cum au traversat strada pt simplul motiv ca e doar declaratia noastra impotriva lor!
CE STIU SIGUR E CA NU A FOST CALCAT PE PICIOR CU MASINA PT CA ESTE IMPOSIBIL SA FI CALCAT CU ROATA DREAPTA SPATE DACA MASINA FACE STANGA-FIZIC VORBIND SI CA NU AU NIMIC SI NU AU AVUT NICIODATA NIMIC!
INTREBAREA PRIMORDIALA CARE O PUN: cat e termenul legal in care ele pot depune acea plangere penala? a trecut de atunci cel putin 85 zile! nu e ceva reglementat??? politia a trimis citatia abia saptamana trecuta!

pls HELP!
Plangerea penala prealabila este depusa in termen de 2 luni de la data la care partea vatamata a cunoscut sau a putut cunoaste pe faptuitor.

Alte discuții în legătură

Atacarea ordonantei picika picika buna daca stiu bine rezolutia procurorului (SUP) se poate ataca in 20 de zile.. 20 de zile lucratoare sau 20 de zile calendaristice? de unde sa incep ... (vezi toată discuția)
Procedura si termene contestare n.u.p. ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am primit azi o rezolutie de neincepere a urmaririi penale la o plangere formulata de mine. Inteleg ca am la dispozitie 20 de zile pentru a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara giorgygeo giorgygeo sunt divortata de aproape trei ani si fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare de 200 lei pt cele doua fetite care au ramas in ingrijirea mea.Am ... (vezi toată discuția)