avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS-investiþii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS-investiþii

Buna ziua,
La :Codul fiscal-CAPITOLUL III(prevederile acestui capitol se aplică din 1 iulie 2012)-Contribuţia de asigurări sociale de sănătate privind persoanele care realizează alte venituri, precum şi persoanele care nu realizează venituri-ART. 296^27 Contribuabilii-alin(1)- b) investiţii(transferuri de titluri de valoare-actiuni), neavand alte surse de venit,
am cateva nelamuriri:
1) CASS se aplica obligatoriu si strict numai pe veniturile obtinute de mine numai dupa 01.07.2012?
2) Tinand seama de alin(3)- ”Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară” ,daca obtin pana la sfarsitul lui 2012 venituri mai mici de 6x salariul minim(700)=4.200 ron,mi se retine CASS?
3) CASS lunar,stabilit prin decizia ulterioara de impunere,este egal cu 5,5%*media lunara a veniturilor obtinute pe ultimele 6 luni din 2012 (fara a avea o limitare superioara) ,corect?
4) CASS se stabileşte de organul fiscal competent, prin decizia de impunere anuală in 2013 dar cum se plateste? O singura data,o suma fixa pentru tot anul 2013, dupa primirea deciziei? Asta inseamna ca pentru primele luni,pana la aparitia deciziei,voi plati dar nu voi beneficia de asig. de sanatate? Daca,in cursul anului 2013 voi avea venituri din salarii se va modifica acest CASS stabilit?
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Plata cass-ului pentru dividende eficienthr eficienthr Am un SRL la care sunt unicul asociat. Pana acum nu am stiu ca pot avea si calitatea de salariat in cadrul firmei mele. Eu, ca persoana fizica, am incheiat cu ... (vezi toată discuția)
Cum platesc c.a.s.s.cu venituri numai din tranzactiile cu actiuni pe bursa forumistul forumistul Sunt o persoana fara ocupatie si am inceput sa tranzactionez actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti. In aceasta luna am facut cateva vanzari de actiuni, in urma ... (vezi toată discuția)
Modificari fiscale pfa dupa 1 iulie Alis_Maticiuc Alis_Maticiuc Buna ziua ! Stiu ca incepand cu 01.07 se schimba regimul fiscal in cazul PFA, dar nu am inteles exact consecintele. Am un PFA( singura sursa de venit) in ... (vezi toată discuția)