sunt administratorul unei firme de transport persoane si saptamana trecuta un sofer de-al firmei a primit o amenda pentru lipsa legitimatiei de sofer,amenda a fost data de catre politia rutiera pe persoana juridica,soferul primind numai un avertisment.verificand procesul verbal in posesia caruia am intrat aseara am constatat ca data la care a fost completat difera de data la care a fost comisa contraventia,el fiind oprit de catre echipaj pe data de 12 oct si procesul verbal a fost intocmit pe data de 14 oct,din codul fiscal al firmei lipseste o cifra.in cazul acesta pot face contestatie?ce sanse ar fi sa castig procesul?
Va multumesc
Daca acestea doua sunt singurele motive pe care le invocati, nu prea aveti sanse de castig. Procesul - verbal de contraventie se poate incheia si ulterior constatarii contraventiei. Lipsa din codul fiscal al firmei a unei cifre nu este motiv de nulitate absoluta, intrucat din celelalte date de identificare poate fi identificat contravenientul.
Ar trebui sa luati legatura cu un avocat, poate ca exista alte motive de anulare a procesului-verbal de contraventie, pe care dvs. nu le sesizati, necunoscand legislatia si practica judiciara.
Aspectele invocate =data completare PV si eroare completare date de identificare ,nu sunt de natura si nu constituie temei legal pentru solicitare anulare PV
numai lipsa datei poate conduce la anularea procesului verbal. nu poate fi vorba de completarea pv -ului in alta data din moment ce a fost semnat de catre sofer ci doar de o eroare de redactare. acelasi lucru este valabil si ptr lipsa unei cifre din CF.
nu prea sunt motive de nulitate a pv, puteti incerca o actiune in instanta pe motiv ca lipsa legitimatiei de sofer nu a periclitat siguranta circulatiei, soferul primind avertisment.
acum nu am aprofundat legislatia in domeniu, og 27 privind transportul rutier, dvs. trebuie sa o cunoasteti mai bine, ca de altfel si care sunt sanctiunile pe "persoana juridica" (vorba cuiva) ptr lipsa legitimatiei de sofer, si sa discerneti daca aveti sanse in instanta. depinde si cat este amenda.